Putin nu-l va felicita pe Biden de 4 Iulie ca urmare a acțiunilor „neprietenoase” ale SUA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Şeful statului rus, Vladimir Putin, nu-l va felicita luni pe preşedintele american Joe Biden de Ziua Independenţei SUA, ca urmare a acţiunilor ''neprietenoase'' ale Washingtonului la adresa Moscovei, a anunţat Kremlinul, transmite Agerpres, care citează Reuters.

''În acest an, felicitările cu greu pot fi considerate un lucru adecvat'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-un apel telefonic. ''Politicile neprietenoase ale Statelor Unite sunt motivul'', a adăugat el.

Separat, Kremlinul a apreciat luni că protestele letale care au izbucnit în regiunea Karakalpakstan din Uzbekistan sunt o ''chestiune internă'' care priveşte Taşkentul.

Peskov a declarat că Rusia consideră Uzbekistanul o ''ţară prietenoasă'' şi nu are nicio îndoială că leadership-ul său va soluţiona această chestiune.

Optsprezece oameni au fost ucişi şi 243 au fost răniţi în timpul protestelor din provincia Karakalpakstan ca reacţie la planurile de restrângere a autonomiei provinciei, au anunţat luni autorităţile uzbece. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel