Putin l-a decorat pe șeful ”Rusofililor” bulgari, acuzat în patrie de spionaj

Eduard Pascu |
Data publicării:
Vladimir Putin și Nikolai Malinov
Vladimir Putin și Nikolai Malinov

Pe 4 noiembrie, Ziua unității naționale în Rusia, președintele rus Vladimir Putin a înmânat Ordinul ”Prietenia” șefului mișcării bulgare ”Rusofila”, Nikolai Malinov, care este acuzat oficial de autoritatile bulgare de spionaj în favoarea Rusiei. Ordinul a fost acordat pentru „merite speciale în promovarea păcii, prieteniei, cooperării și respectului reciproc între popoare”, transmite paginaderusia.

Malinov a fost acuzat de spionaj în septembrie. Procurorul general al Bulgariei, Sotir Tsatsarov, a declarat că, potrivit anchetatorilor, Malinov, care a colaborat cu două organizații ruse, le-a oferit informații care constituie secrete de stat. A fost vorba, în special, despre contacte cu asociatia „Vulturul bicefal”, condusă de omul de afaceri rus Konstantin Malofeev, cel care a finanțat demonstrații armate anti-ucrainene în Crimeea și estul Ucrainei.

Fostul parlamentar bulgar Malinov făcea adesea declarații pro-ruse, a salutat anexarea Crimeei de către Rusia și s-a opus aderării Bulgariei la NATO.

Malinov a fost eliberat pe cauțiune de către instanța bulgara, cu interdictie de a părăsi țara. Cu toate acestea, potrivit serviciului bulgar Radio Liberty, judecătorul i-a permis să părăsească Bulgaria în perioada 1 – 5 noiembrie pentru a participa la evenimentele ”Fondului rus pentru pace” și al ”Uniunii Slave Internaționale”.

Săptămâna trecută, Bulgaria l-a declarat persona non grata pe primul secretar al ambasadei ruse și a refuzat sa ofere viză pentru noul atașat militar propus de Moscova.

În afara de Malinov, președintele Rusiei a acordta ordine catorva zeci de cetățeni străini, printre care și Philippe Sorel, primarul orașului francez Montpellier, dar și lui Francesco Starace, directorul general al grupului italian Enel.

Vezi și: Bulgaria. Redactor șef acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel