Putin, invitat la parada militară organizată de ziua natională a Greciei, din 25 martie

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
Sursă foto: Kremlin
Sursă foto: Kremlin

Pentru parada militară din 25 martie, care va avea loc în Piața Syntagma, în fața Parlamentului grec din centrul Atenei, au fost trimise invitații către Vladimir Putin, Emmanuel Macron și prințul Charles.

În contextul sărbătorii a 200 de ani de la Revoluția greacă din 1821 împotriva Imperiului Otoman, Guvernul elen a trimis invitații președintelui rus Vladimir Putin, președintelui Franței Emmanuel Macron și prințului Charles al Regatului Unit, relatează Keeptalkinggreece.

Niciunul dintre oaspeții VIP nu a declinat invitația.

Acest gest are un caracter simbolic, întrucât Rusia, Franța și Marea Britanie au fost cele trei „mari puteri” care au sprijinit Grecia în bătălia navală istorică de la Navarino (20 octombrie 1827) împotriva Imperiului Otoman.

Două parade, cea din 25 martie și cea din 28. octombrie, au fost anulate în 2020, din cauza pandemiei, iar prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a spus că restricțiile vor fi adoptate în funcție de datele epidemiologice.

Aparent, în acest context, guvernul a decis să permită parada din cauza aniversării a 200 de ani de la Revoluția greacă din 1821.

Potrivit  televiziunii grece de stat, ERT, cel puțin francezii sunt dornici să participe la paradă și, de asemenea, avioanele de luptă Rafale să se alăture avioanelor de luptă ale Forțelor Aeriene Grecești care vor zbura pe cerul Atenei.

Site-ul web Onalter raportează că se vor alătura paradei 4 Rafale din L'Armee de l'Air și avioanele F-15 ale Forțelor aeriene SUA care vor fi staționate la baza militară Souda, Creta, pentru exerciții comune cu avioanele F-16 deținute de Grecia.

Miercuri, a fost raportat că parada va avea loc în baza Forțelor Aeriene din Tatoi, din nordul regiunii Attica. Locul alternativ a fost propus de Statul Major grec din cauza pandemiei.

Nu a fost specificat dacă li se va permite și civililor să participe la parada militară, dar cel mai probabil acest lucru va depinde de datele epidemiologice de la aceea dată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel