Puţin încearcă disperat să justifice agresiunea militară împotriva Ucrainei: A fost o decizie dificilă, dar obiectivele vor fi atinse

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursa foto: Segodnya.ua
Sursa foto: Segodnya.ua

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri că decizia sa de a ordona ''operaţiunea militară specială'' împotriva Ucrainei a fost dificilă, dar necesară, având în vedere ''riscurile şi ameninţările'' la adresa Rusiei şi că obiectivele acesteia vor fi duse până la capăt, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

''Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse negreşit'', a insistat liderul de la Kremlin într-un discurs la Forumul economic de la Sankt Petersburg, potrivit Agerpres.

Putin a susţinut că Moscova s-a văzut ''forţată'' să lanseze această campanie militară întrucât a observat ''riscuri şi ameninţări'' la adresa ei şi are dreptul să-şi ''apere securitatea''.

''Decizia a fost menită să-i protejeze pe cetăţenii noştri, pe locuitorii republicilor din Donbas, care timp de opt ani au fost supuşi unui genocid din partea regimului de la Kiev şi a neonaziştilor susţinuţi de Occident'', a justificat el agresiunea militară împotriva Ucrainei lansată pe 24 februarie.

De asemenea, a motivat în continuare Putin, Occidentul ''nu doar că a încercat să creeze o anti-Rusie'' pe teritoriul Ucrainei, dar a inundat această ţară cu arme şi specialişti militari şi ''absolut nimeni nu s-a gândit la oamenii care trăiesc în aceste teritorii''.

Deşi ajunsă la începutul invaziei la porţile Kievului, armata rusă a suferit pierderi grele şi s-a retras din partea de nord a Ucrainei, hotărând să se concentreze pe ocuparea părţii de sud şi a estului prorus al acestei ţări, unde înaintează, dar într-un ritm lent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel