Putin reia propunerile făcute către Wagner. Mercenarii lui Prigojin au trei opțiuni

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că în seara zilei de 26 iunie, Vladimir Putin va face o serie de declarații importante de la Kremlin. Este raportat de Primul canal.

„Aceste declarații, fără exagerare, vor determina soarta Rusiei”, a spus  Peskov .

Declarațiile lui Putin sunt departe de așteptările create de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care anunțase că președintele rus va face declarații care ”vor decide soarta Rusiei”.

Astfel, Putin a anunțat că s-au întreprins toate măsurile pentru a neutraliza ”toate acțiunile de revoltă”.

Președintele reia declarațiile privind ”grațierea” mercenarilor Wagner care au luptat în Ucraina, și care își recunosc greșelile. ”Marea majoritate a acestor luptători sunt patrioți pentru că au eliberat Donbasul, au luptat pentru țară. De aceea, încă de la început am luat toate măsurile pentru a evita vărsarea de sânge”.

Președintele Federației Ruse le-a oferit luptătorilor „Grupului Wagner” opțiunea să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării sau cu alte agenții de aplicare a legii, să se întoarcă la familiile lor sau să plece în Belarus. „Cine dorește poate merge în Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o se va împlini. Repet, alegerea vă aparține”, a declarat Putin.

În cadrul discursului, președintele Federației Ruse a declarat, fără a da nume, că organizatorii rebeliunii și-au trădat țara, oamenii și „pe cei care au fost târâți în crimă”. „O rebeliune armată ar fi fost înăbușită în orice caz. Organizatorii rebeliunii, în ciuda pierderii adecvării, nu au putut să nu înțeleagă acest lucru”, a spus Putin.

Discursul președintelui Federației Ruse a durat puțin mai mult de cinci minute.

”Este încercarea unui președinte de a-și recâștiga credibilitatea în fața cetățenilor săi”, este de părere fostul ministru Adrian Cioroianu, referindu-se la discursul lui Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel