Putin ezită să folosească arcanul: Campanie de recrutare la nivel național, dar fără mobilizare generală. Informațiile UK: Academiile militare ruse scurtează programul de pregătire

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Forțele terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, facebook
Foto: Forțele terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, facebook

După contraofensiva de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei și înfrângerea trupelor ruse în regiunea Harkiv, autoritățile ruse intensifică mobilizarea și recrutarea mascată pentru războiul din Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului spune că trupele ucrainene continuă acțiunile de contraofensivă în estul Ucrainei, crescând presiunea asupra pozițiilor și liniilor de sprijin logistic rusești în estul Harkiv, nordul Lugansk și estul Donețk.

Moscova se confruntă cu mari carențe de personal și de echipamente.

Informațiile militare britanice susțin că principalele probleme ale armatei ruse sunt lipsa infanteriei de luptă și numărul prea mare de comandanți fără experiență.

În acest sens, analiştii ISW sugerează că forţele ruse din estul Ucrainei vor avea probabil greutăţi să-şi ţină liniile de apărare dacă forţele ucrainene continuă să avanseze mai spre est.

Este probabil ca, după 24 februarie, Kremlinul să fi retras o mare parte a forței bazate inițial în baze rusești din fostele state sovietice, slăbind probabil influența Rusiei în aceste state.

Mobilizare mascată

 

Kremlinul reacționează la înfrângerea din regiunea Harkiv prin intensificarea mobilizării mascate, în loc să vină cu o mobilizare generală, arată ISW.

Unii analiști speculează că, pe lângă impactul major pe care l-ar avea asupra economiei și societății ruse, o mobilizare generală ar crește rolul generalilor din Armata rusă în luarea deciziilor privitoare la războiul din Ucraina, lucru pe care este evident că liderul de la Kremlin dorește să-l evite. 

Agențiile de informații britanice spun că compania militară privată a Wagner desfășoară o campanie de recrutare a prizonierilor ruși. Condamnaților li se oferă bani, precum și reducerea pedepsei.

De asemenea, se remarcă faptul că unele academii militare ruse scurtează cursurile de pregătire și amână absolvirea cadeților - acest lucru înseamnă aproape sigur că respectivii cadeți pot fi transferați în războiul împotriva Ucrainei.

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a cerut tuturor subiecților federației să înceapă „automobilizarea” și să nu aștepte ca Kremlinul să declare legea marțială.

Kadîrov a spus că fiecare subiect al Federației Ruse trebuie să-și dovedească disponibilitatea de a ajuta Rusia prin atragerea a cel puțin 1.000 de militari. Unii guvernatori au susținut un astfel de apel, iar Serhii Aksyonov, șeful Crimeei ocupate, numit de Rusia, a anunțat formarea a două batalioane de voluntari în peninsulă în sprijinul apelurilor lui Kadîrov.

În plus, după cum notează ISW, înfrângerea din regiunea Harkov a determinat Kremlinul să anunțe o lansare de recrutare la nivel național.

 

Înaintare ucraineană

 

ISW mai notează că oficialii de ocupație, numiți de ruși, și bloggerii au susținut că trupele ucrainene au aterizat pe Kinburiska Kosa (Кінбурнська коса), fâșie de teren care ar putea asigura un cap de pod pentru atacul în zona Herson.

Trupele ruse au efectuat atacuri terestre limitate și își întăresc pozițiile în direcția estică.

Așa-numita Republică Populară Donețk („DPR”) încearcă probabil să-și împiedice administratorii să fugă în fața unei contraofensive ucrainene, demonstrând fragilitatea birocratică a „DPR”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel