Putin, delir în Piața Roșie: O zi istorică pentru Rusia. Victoria împotriva Ucrianei va fi a noastră

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului din Piața Roșie din Moscova după anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei. Foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului din Piața Roșie din Moscova după anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei. Foto: Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri că Rusia va obţine ''victoria'' în conflictul din Ucraina, adresându-se în Piaţa Roşie din Moscova participanţilor adunaţi acolo la un concert pop, după ce mai devreme el a oficializat anexarea la Rusia a patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

''Astăzi este o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei'', a spus Putin în faţa mai multor mii de susţinători, unii dintre ei purtând drapele ale Rusiei.

''Bun venit acasă!'', a lansat el, un mesaj către locuitorii regiunilor ucrainene anexate, liderul de la Kremlin afirmând despre aceştia că ''au revenit în patria lor istorică'' şi a promis că Rusia va face ''tot posibilul'' pentru a-i sprijini pe ''fraţii şi surorile'' din cele patru regiuni anexate.

''Vom face totul pentru a garanta securitatea lor. Vom face totul pentru a restabili economia şi a repara infrastructura'', a mai promis Putin.

''Victoria va fi a noastră!'', a clamat el, susţinând că Rusia este cea care a creat ''Ucraina modernă, cedându-i mari teritorii, teritoriul istoric al Rusiei împreună cu populaţia sa''.

La o ceremonie desfăşurată mai devreme la Marele Palat al Kremlinului, el a semnat împreună cu liderii proruşi instalaţi de Moscova în respectivele provincii ucrainene documentele prin care este oficializată alipirea acestora la Rusia, nerecunoscută şi condamnată pe plan internaţional.

În discursul său cu acest prilej, axat pe critici la adresa statelor occidentale, Putin a spus, printre altele, că Occidentul urmăreşte să distrugă statele care nu sunt dispuse să-şi cedeze suveranitatea şi care nu sunt conduse de lideri dispuşi să fie ''vasalii'' puterilor occidentale.

După invazia lansată în Ucraina pe 24 februarie, în prezent trupele ruse controlează aproape integral provinciile Lugansk şi Herson şi circa 60% din Doneţk şi Zaporojie. Oficializarea anexării acestora vine în timp ce armata ucraineană, ajutată între timp substanţial cu armament de statele occidentale, îşi continuă o contraofensivă de succes lansată pe mai multe direcţii pe linia frontului, reuşind să elibereze mai ales teritorii din regiunea nordică Harkov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel