Putin alege China pentru prima sa vizită externă din noul mandat

Xi Jinping și Putin vor lua parte, în Uzbekistan, la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.
Xi Jinping și Putin vor lua parte, în Uzbekistan, la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Liderul rus Vladimir Putin va vizita China joi, 16 mai, unde va rămâne până a doua zi, relatează Reuters, care notează că această deplasare va fi prima sa călătorie în străinătate de la „inaugurarea” noului mandat prezidențial.

„La invitația președintelui chinez Xi Jinping, Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China în perioada 16-17 mai, ca prima sa călătorie în străinătate după preluarea mandatului”, a declarat Kremlinul, potrivit Reuters.

Putin și omologul său chinez vor discuta despre o întreagă gamă de probleme privind parteneriatul celor două țări și cooperarea strategică. Kremlinul a mai declarat că vor vorbi și despre „cele mai urgente probleme internaționale și regionale”.

Vizita era programată deja. Reuters relata încă din martie că Putin va vizita China în luna mai, dar atunci nu se știa când se va întâmpla exact.

China a devenit un partener indispensabil pentru Federația Rusă, care este acum qvasi-dependentă de componentele electronice venite din China. Este foarte posibil ca subordonarea economiei ruse celei chineze să se adâncească în perioada următoare, în condițiile industria chineză este sursa principală  de aprovizionare a mașinii de război a Rusiei.

De altfel, raportul între cele două state se vede și la nivel protocolar. Acum 6 ani, Putin a vizitat mai întâi Austria și abia apoi a mers în China,  între 8 și 10 iunie 2018, la o lună după inaugurarea mandatului. Acum, președintele rus nu mai așteaptă și merge în China la o săptămână după depunerea jurământului.

China, care s-a angajat într-un „parteneriat fără limite”  cu Moscova cu doar două zile înainte ca Rusia să-și lanseze atacul brutal asupra Ucrainei pe 24 februarie 2022, se numără printre principalii aliați rămași ai Kremlinului pe scena mondială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel