Putin aduce încă un economist la conducerea Ministerului rus al Apărării

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit luni pe fostul ministru adjunct al Dezvoltării Economice, Oleg Saveliev, ca nou ministru adjunct al Apărării. Numirea a doi economiști la conducerea Ministerului Apărării demonstrează și mai mult hotărârea lui Putin de a crește eficiența economiei de război a Rusiei. 

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis luni pe ministrul adjunct al apărării Iuri Sadovenko,  înlocuindu-l cu Oleg Saveliev.

Echipa Savaliev - Belousov vine de la Ministerul Dezvoltării Economice. Saveliev a lucrat ca adjunct al actualului ministru al Apărării Andrei Belousov.

Mai exact, Saveliev a lucrat la Ministerul Dezvoltării Economice din 2008 până în 2014. După anexarea rusă a Peninsulei Crimeea, a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Crimeii până în 2015. El a petrecut ultimii cinci ani ca auditor al Camerei de Contabilitate a Rusiei, unde a supravegheat cheltuielile pentru apărarea și securitatea statului.

Vladimir Putin i-a surprins pe mulți când l-a demis pe ministrul Apărării Serghei Șoigu în urmă cu o săptămână și l-a înlocuit cu Belousov, un fost vicepremier și economist fără experiență de luptă.

Reuters raportează că mișcarea este văzută pe scară largă ca o mișcare de a asigura eficientizarea cheltuielilor pentru apărare și de a curăța un minister lovit de un scandal major de corupție.

Înlocuirea lui Şoigu, care a ocupat funcţia de ministru al apărării timp de peste un deceniu, a fost urmată, două zile mai târziu, de arestarea unui membru de rang înalt din ministerul său într-un posibil caz de corupţie.

Anterior, ministrul adjunct şi mâna dreaptă a lui Şoigu, Timur Ivanov, a fost arestat sub aceleaşi acuzaţii.

Numirea lui Savaliev de către Putin ca adjunct al lui Belousov nu face decât să confirme aceste presupuneri.

În același timp, ziarul rusesc The Moscow Times a relatat deja că unii reprezentanți ai forțelor armate ruse au fost foarte surprinși de alegerea lui Belousov și pun la îndoială alegerea acestuia într-un moment în care trupele ruse au puterea în Ucraina. Cu toate acestea, Putin pare să fie pe deplin angajat în reformarea economică a ministerului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel