Putin a ordonat exerciții nucleare în apropierea granițelor Ucrainei, ca răspuns la „amenințarea” NATO față de Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat organizarea, "în viitorul apropiat", a unor exerciții nucleare la care vor participa în special trupele staționate în apropierea Ucrainei, ca răspuns la "amenințările" occidentale la adresa Moscovei, relatează Agepres, care citează AFP și Reuters.

Ministerul a anunțat într-un comunicat publicat pe Telegram că, în cadrul exercițiului, vor fi luate o serie de măsuri pentru a antrena pregătirea și utilizarea armelor nucleare ne-strategice.

Această manevră are ca scop "menținerea pregătirii armatei" ca urmare a "declarațiilor provocatoare și amenințărilor unor oficiali occidentali față de Rusia".

Unitățile de rachete din Districtul Militar de Sud și forțele navale vor participa la aceste exerciții, conform Ministerului rus al Apărării.

Cu cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, Rusia a ordonat aceste exerciții în contextul în care relațiile cu Occidentul au ajuns la un punct critic după invazia Ucrainei din 2022, ordonată de Vladimir Putin, fiind comparată de diplomați americani și ruși cu criza rachetelor din Cuba.

Rusia prezintă conflictul ca pe o luptă împotriva Occidentului, afirmând că acesta a ignorat eforturile Moscovei de a dezvolta o relație de prietenie după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991 și că încearcă să controleze Ucraina în timp ce NATO își extinde prezența militară spre est.

Pe de altă parte, Occidentul și Ucraina se opun acestei viziuni, susținând că nu vor ceda până când forțele ruse nu vor fi învinse și caracterizează războiul lui Putin drept unul de tip imperialist, având ca scop ocuparea de teritorii și aducerea țării invadate sub controlul Moscovei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel