Putin a celebrat pe scenă victoria în alegeri alături de „contracandidații” săi. Anexarea Crimeei și invadarea Ucrainei au fost și ele sărbătorite

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, sărbătorind victoria în alegeri alături de „contracandidații” săi. Photo source: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin, sărbătorind victoria în alegeri alături de „contracandidații” săi. Photo source: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a fost prezent în Piața Roșie, unde a avut loc un concert pentru a marca zece ani de la anexarea peninsulei Crimeea, primul act al conflictului dintre Rusia și Ucraina. Putin a fost aclamat de o mulțime adunată acolo după realegerea sa zdrobitoare la un scrutin prezidențial fără opoziție, relatează Agerpres, care citează AFP. De precizat că pe scenă, alături de Putin, au sărbători și cei trei „contracandidați” ai săi.

Putin, aflat la putere de aproape un sfert de secol, a câștigat 87,28% din voturi în alegeri, care s-au desfășurat de vineri până duminică, inclusiv în regiunile din Ucraina a căror anexare a fost revendicată de Rusia.

Rezultatul a fost descris ca fiind "excepțional" de către Kremlin și denunțat ca "fără legătură cu realitatea" de către opoziția aflată în exil.

Președintele în vârstă de 71 de ani a apărut în Piața Roșie, însoțit de cei trei adversari ai săi în alegerile prezidențiale, într-un moment solemn în care a salutat "întoarcerea la patrie" a teritoriilor cucerite și anexate ilegal de la Ucraina.

"Întoarcerea la patrie s-a dovedit a fi mai dificilă, mai tragică, dar am realizat-o, și acesta este un mare eveniment în istoria statului nostru", a spus Putin într-un scurt discurs, înainte de a cânta imnul rus la unison cu mulțimea adunată lângă zidurile Kremlinului.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, după o intervenție a forțelor sale speciale. În septembrie 2022, a revendicat anexarea altor patru regiuni ale Ucrainei pe care le ocupă parțial: Donețk și Luhansk în est și Herson și Zaporojie în sud.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel