Putin - Pompeo, întâlnire. Preşedintele rus, mişcare înainte de întrevedere

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa marţi la cel mai mare centru militar de testare a aviaţiei ruse, înainte de a-l primi pe secretarul de stat american Mike Pompeo, a anunţat Kremlinul luni, această întâlnire intervenind pe fondul temerilor legate de o nouă cursă a înarmărilor între Moscova şi Washington, potrivit France Presse. 

'Şeful statului va asista la o demonstraţie de material aeronautic şi de arme promiţătoare', a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat. Vizita va avea loc într-un centru al Ministerului Apărării rus situat în regiunea Astrahan (sud), descris de Moscova drept 'cel mai mare centru de testare a forţelor aeriene şi spaţiale ale Federaţiei Ruse'. 

Vladimir Putin promovează cu regularitate echipamentul militar rusesc, dar această vizită este prevăzută chiar în aceeaşi zi cu întâlnirea cu şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, prevăzută în cursul zilei la Soci, staţiune celebră pe coasta rusă a Mării Negre, în timp ce tema dezarmării a devenit unul din numeroasele puncte de dispută între Moscova şi Washington.

Putin a sfidat Occidentul, lăudând capacităţile noilor rachete ruseşti 



În martie 2018, cu câteva zile înainte de victoria sa răsunătoare în alegerile prezidenţiale, Putin a sfidat Occidentul, lăudând capacităţile noilor rachete ruseşti prezentate ca hipersonice, invizibile şi invincibile. În februarie trecut, preşedintele rus a abordat din nou progresul înregistrat de armamentului rusesc şi a ameninţat să desfăşoare rachete ca răspuns - potrivit lui - la instalarea de noi arme americane în Europa. 

Recent, Washingtonul şi-a suspendat participarea la Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), semnat de URSS şi SUA la finalul Războiului rece, care interzicea rachetele sol-sol cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 km, acuzând Rusia de încălcarea prevederilor acestui document încheiat în 1987. Ca reacţie, Moscova a procedat în mod similar şi în cazul în care cele două părţi nu se vor răzgândi acest tratat va înceta să mai funcţioneze din august. 

În acest context tensionat, Rusia şi SUA se pregătesc să negocieze soarta tratatului privind controlul armelor nucleare Noul START, textul actual expirând în 2021. 'Acesta va fi unul dintre principalele subiecte de discuţie' cu Mike Pompeo marţi, a declarat luni şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel