Protestele fermierilor au blocat circulația vehiculelor de transport marfă la Nădlac și Siret

Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației
Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației

Protestele fermierilor și transportatorilor români au ajuns în a patra zi. Autoritățile ucrainene anunță că protestele fermierilor români au blocat circulația camioanelor prin punctul de control Siret-Porubne în partea română.

O acţiune de protest a transportatorilor a avut loc, sâmbătă, pe DN 24B (DE 581), în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa.

De asemenea, blocaje au avut loc si pe drumurile spre vămile Nădlac și Siret, relatează Agerpres.

Potrivit Monitorul de Suceava, protestatarii au ajuns în zona Vămii Siret cu aproape 100 de vehicule. Alții fermieri din zonă sunt așteptați să ajungă în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Blocajul a fost confirmat și de Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, care a informat că în seara zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, Punctul de Trecere a Frontierei Siret-Porubne este blocat pentru circulația autovehiculelor de transport marfă.

Autoritățile ucrainene notează că ”motivele și durata estimată a blocării sunt necunoscute” și avertizează asupra posibilelor complicații de trafic pe ambele sensuri.

Totodată, trecerea mașinilor, vehiculelor de pasageri și a pietonilor se efectuează normal.

 

Protest al transportatorilor în zona Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa

 

O acţiune de protest a transportatorilor a avut loc, sâmbătă, pe DN 24B (DE 581), în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, arată Agerpres.

Un număr de 20 de autoturisme mici, trei autotrenuri şi o autoplatformă au fost oprite pe prima bandă a sensului de mers către Republica Moldova, vehiculele având claxoanele pornite, în semn de solidaritate cu protestatarii din Capitală.

Potrivit autorităţilor, conducătorii auto şi pasagerii din maşini au avut un comportament paşnic, nefiind înregistrate probleme, iar traficul rutier nu a fost perturbat.

La faţa locului au fost trimise trei echipaje de poliţie rutieră şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel