Proteste violente în SUA. Donald Trump a ordonat retragerea Gărzilor naţionale din Washington

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a ordonat duminică retragerea Gărzilor naţionale din Washington, afirmând că situaţia este sub control, în contextul manifestaţiilor declanşate de moartea lui George Floyd, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Gărzile naţionale "se vor retrage, dar pot reveni rapid, dacă va fi necesar", a transmis Trump pe Twitter, remarcând totodată că sâmbătă participarea la manifestaţii a fost "mult mai scăzută decât se prevedea".


Zeci de mii de americani au manifestat sâmbătă, în general paşnic, în numeroase oraşe din ţară. În capitala federală nu a fost înregistrat niciun incident.

Protestele după moartea afro-americanului George Floyd în cursul arestării sale de către poliţie, la finele lui mai, în statul Minnesota au continuat duminică în Spania şi Italia. Circa 3000 de oameni s-au adunat duminică la prânz în faţa Ambasadei SUA la Madrid, scandând în special ultimele cuvinte ale lui Floyd: "Nu pot să respir!".

La Roma, mii de tineri au îngenuncheat în tăcere, cu pumnul ridicat, timp de nouă minute, cât pare să fi durat agonia lui Floyd sub genunchiul unui poliţist, filmată de trecători.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel