Protest împotriva Rusiei la București. De ziua Forțelor Armate ale Ucrainei societatea civilă protestează împotriva ocupantului în fața Ambasadei Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Solidarity Romania-Ukraine
Foto: Solidarity Romania-Ukraine

Pe data de 9 decembrie, începând cu ora 14:00, va avea loc un nou protest la București, în fața ambasadei Federației Ruse în România. 

Mișcarea de protest este organizată de organizația non-guvernamentală Solidarity Romania-Ukraine și are loc în contextul cu ocazia Zilei Forțelor Armate ale Ucrainei și a Zilei Voluntarilor.

Evenimentul, la care vor lua parte cetățeni români, dar și refugiați ucraineni, e intitulat „București: Protest anti-Rusia cu ocazia Zilei Forțelor Armate ale Ucrainei și a Zilei Voluntarilor”.

Potrivit anunțului oficial al Solidarity Romania-Ukraine, obiectivul acțiunii este „să ne exprimăm împreună sprijinul și recunoștința față de militarii ucraineni pentru protejarea atât a Ucrainei, cât și a securității lumii libere per ansamblu, precum și față de voluntarii care lucrează neobosit pentru a susține forțele ucrainene până la victoria finală”. 

Amintim că, în urma invaziei neprovocate declanșate de Rusia pe 24 februarie 2022, aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei se află sub ocupație ilegală rusă. Procentul include și Crimeea, anexată ilegal în 2014, când de fapt a și început războiul.

Redăm din anunțul oficial al protestului împotriva ocupantului rus, care va avea loc în fața Ambasadei Rusiei la București, pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff 6, pe 9 decembrie începând cu ora 14:00:

1. Foto: Soli... (protest-ucraina_94540000.jpg)

Foto: Solidarity Romania-Ukraine

De ce este important să mergem la acest protest?

- Să ne susținem eroii, împreună și, totodată, să ne exprimăm recunoștința față de militari pentru curajul, dăruirea și profesionalismul lor ridicat.

- Cerem pace pentru poporul ucrainean, respectiv securitate pentru fiecare cetățean al Ucrainei.

- Libertate și independență: să ne unim de dragul independenței și libertății Ucrainei.

- Să ne exprimăm respectul și recunoștința față de voluntari pentru contribuția lor neprețuită la dezvoltarea și sprijinirea societății ucrainene.

În ce mod puteți participa la acțiune?

1.  Veniți cu prietenii și familia.

2.  Luați cu voi steaguri, afișe și simboluri pentru a ne exprima sprijinul față de forțele ucrainene și voluntari. Dacă sunteți ucraineni, scrieți pe imagini din ce oraș al Ucrainei sunteți. Este important să ne facem văzuți și auziți, întrucât noi reprezentăm toată Ucraina aici, în România.

3.  Transmite-le prietenilor, vecinilor și cunoscuților de pe rețelele sociale despre eveniment folosind hashtag-urile #МырВУкраїни #ДеньЗСУ #ПротестуйМырно #ДеньВолонтераSă facem vocea noastră o expresie puternică a unității și iubirii noastre pentru Ucraina. Pentru pace și unitate! 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel