Propunerea germană de a confisca banii rusești a aprins furia lui Lavrov: ”O bandă de hoți”

Serghei Lavrov, sursă foto: Ministerul de Externe al Rusiei
Serghei Lavrov, sursă foto: Ministerul de Externe al Rusiei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a numit Germania o „bandă de hoți” joi. El răspundea la o întrebare despre o propunere a parchetului german de a confisca bani din fondurile rusești înghețate, a informat Reuters. Lavrov este în vizită în Tunisia, unde a purtat discuții cu omologul său, Nabil Ammar.

Parchetul german a propus miercuri confiscarea a 720 de milioane de euro din fondurile rusești înghețate. A făcut acest lucru din cauza unei încercări a uneia dintre entitățile supuse sancțiunilor de a-și recupera banii dintr-un cont la o bancă germană din Frankfurt pe Main. Potrivit Reuters, era compania de plăți National Settlement Depository deținută de Bursa de Valori din Moscova.

În cadrul sancțiunilor împotriva Rusiei, pe care le-au introdus după începerea invaziei ruse a Ucrainei în februarie anul trecut, statele UE au înghețat activele entităților rusești în valoare de zeci de miliarde de euro. Entitatea care este afectată de sancțiuni nu poate dispune de această proprietate, dar nici măcar statele UE nu o pot monetiza sau însuși. Acest lucru s-ar întâmpla numai în caz de convulsii. Dacă procurorii ar avea succes la cererea lor, autoritățile germane ar fi libere să dispună de respectiva sumă.

Lavrov a vorbit și despre războiul din Gaza și acuză SUA că  încearcă să „înece” problema unui stat palestinian independent apelând la „inițiative dubioase”.

„Avem impresia că colegii noștri occidentali nu sunt pregătiți să facă un efort în interesul creării unui stat palestinian... Ei încearcă să înece problema înființării unui stat palestinian cu diverse inițiative dubioase de convocare. conferințe bazate pe principii care contrazic principiile stabilite în rezoluțiile Consiliului de Securitate”, a spus el la o conferință de presă în Tunisia. El a adăugat că Rusia, Tunisia, Liga Arabă și Organizația pentru Cooperare Islamică sunt ferme și intenționează să caute în mod persistent înființarea unui stat palestinian, deoarece acesta este singurul mijloc pe termen lung care va permite eliminarea posibilității crize precum cele la care asistăm în prezent în Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel