Kremlinul are justificarea pregătită. Propagandiștii ruși au instrucțiuni precise în cazul unui succes militar al Ucrainei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine concept a propagandei ruse pentru a promova invadarea neprovocată a Ucrainei. Foto: Ministerul rus al Apărării
Imagine concept a propagandei ruse pentru a promova invadarea neprovocată a Ucrainei. Foto: Ministerul rus al Apărării

Rușii se pregătesc pentru o posibilă înfrângere pe câmpul de luptă. Kremlinul a trimis deja instrucțiuni presei de stat și pro-guvernamentale cu privire la modul de a comunica eventualul succes al așteptatei contraofensive ucrainene.

Site-ul rus Meduza susține că are la dispoziție materialele menționate și oferă câteva mostre din punctajul Kremlinului pentru propagandiști.

Kremlinul le cere propagandiştilor să nu reducă aşteptările populației ruse privind contraofensiva anunţată a Ucrainei cu sprijinul NATO şi să nu spună că Kievul nu este pregătit pentru o contraofensivă. Dimpotrivă, mass-media pro-guvernamentală ar trebui să se concentreze pe faptul că țările occidentale furnizează arme Kievului și sprijină Ucraina în toate modurile posibile, scrie Meduza.

În funcție de modul în care funcționează contraofensiva ucrainenilor, propaganda de la Kremlin are justificarea pregătită.

Discursurile vor fi, practic, o prelungire a narativului cu care Moscova deja ne-a obișnuit: Rusia luptă practic cu întregul Occident și, prin urmare, este o bătălie inegală.

Astfel, dacă ofensiva ucraineană nu reușește, se va putea spune că armata rusă a respins cu pricepere un atac care era superior ca putere și resurse.

Dacă Ucraina, cu ajutorul armelor din Statele Unite și Europa, va obține succese și ocupă teritorii, înfrângerea Rusiei va fi de înțeles: întregul Occident a concentrat eforturi uriașe pe front, dar succesele sale - în comparație cu aceste eforturi - sunt foarte modeste.

Potrivit noului manual al propagandiștilor ruși, aceștia se vor concentra mai puțin pe reconstrucția teritoriilor ocupate din cauza problemelor economice iminente și să raporteze mai mult despre investițiile în Rusia.

De asemenea, se va evita subiectul paradelor anulate cu ocazia sărbătoririi victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Inițiativa este întârziată de noroi

 

Din declarațiile reprezentanților ucraineni rezultă că armata ucraineană a pregătit într-adevăr o contraofensivă și așteaptă un moment oportun, sau ordinul corespunzător. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a indicat că, în ciuda așteptărilor generale mari, Kievul va încerca să-i prindă pe ruși prin surprindere.

„Sper să înceapă pe neașteptate. Pentru că acesta este scopul unei operațiuni militare - nimeni nu trebuie să știe că a început. Cu cât inamicul știe mai puțin despre ea, cu atât mai bine”, a spus el.

Acum progresul trupelor ambelor armate este împiedicat de vreme. În estul Ucrainei, ploile abundente și persistente au prelungit perioada în care terenul rămâne noroios, ceea ce complică deplasarea echipamentelor grele.

Potrivit CNN, forțele armate ucrainene au încheiat pregătirile pentru ofensiva de primăvară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel