Propagandă: Radarele Iranului ar fi surprins un F-18 care se apropia de spațiul aerian național

Eduard Pascu / 23 Martie 2020 / 09:25

Apărarea aeriană a Republicii Islamice Iran a îndepărtat un avion de luptă F-18 intrus care s-ar fi aflat deasupra Golfului Persic, a informat IRIB (n.red. - televiziunea națională), transmite agenția iraniană Tasnim.

Un videoclip lansat de Republica Islamică Iran Broadcasting (IRIB) arăta o operațiune de la centru de comandă în care radarele ar fi suprins un avion de război străin F-18 care se apropie de spațiul aerian iranian peste apele sudice ale țării, pe 20 martie. Întâmplător sau poate nu, exact în momentul în care acest avion intrus s-ar fi apropiat de spațiul aerian al Iranului, în centrul radar se afla și o echipă a televiziunii naționale care realiza un reportaj. Apărarea aeriană iraniană a transmis mai multe avertismente aeronavei intruse și a obligat avionul de război să rămână departe de spațiul aerian al țării. Pe înregistrare se aude cum presupusul pilot al avionul intrus transmite că se află în spațiul aerian internațional.

Avionul intrus și-ar fi schimbat imediat cursul după ce a fost amenințat de Apărarea aeriană iraniană care era pregătită să lanseze rachete. Tehnicienii militari iranieni au făcut, în ultimii ani, mari progrese în fabricarea unei game largi de echipamente autohtone, făcând forțele armate să fie bine echipate în sfera armelor, mai precizează sursa citată.

Teheran a asigurat întotdeauna alte națiuni că armata sa nu poate reprezenta o amenințare pentru țările regionale, spunând că doctrina de apărare a Republicii Islamice se bazează în totalitate pe descurajare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy