Proiectil de calibrul de 210 mm, găsit pe şantierul unei autostrăzi

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto: zi-de-zi.ro
Sursa foto: zi-de-zi.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş, între oraşele Târnăveni şi Iernut, a fost descoperit un obuz cu calibrul de 210 mm.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maior Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că la faţa locului a intervenit Detaşamentul Târgu Mureş cu o autospecială şi doi subofiţeri, pentru a prelua obuzul.

,,La faţa locului a intervenit Detaşamentul Târgu Mureş cu o autospecială şi doi subofiţeri, care urmează să îl ridice şi să îl transporte într-un loc sigur până va fi distrus. Se va face apoi o verificare a zonei, pentru ca lucrările la autostradă să poată continua. (...) Până acum, pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş nu a mai fost descoperită muniţie", a precizat Virag.

Potrivit pompierilor militari, acesta este al doilea obuz de asemenea dimensiuni găsit în judeţul Mureş în ultimii 10-11 ani, primul fiind descoperit în apropierea câmpului de bătălie de la Oarba de Mureş, la câţiva kilometri de locul în care a fost descoperit noul proiectil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel