SUA: Programul de rachete al Iranului destabilizează Orientului Mijlociu

S.I. Catalin / 20 Martie 2019 / 09:48

Programul de rachete al Iranului destabilizează Orientului Mijlociu şi creşte riscul unei "curse a înarmării în regiune" prin furnizarea unor astfel de arme grupurilor armate din Liban și Yemen, a afirmat marţi la Geneva asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate, Yleem Poblete, relatează Reuters.

Washingtonul va contracara în mod agresiv "proliferarea regională a rachetelor balistice de către Iran şi transferurile sale ilegale de arme", a menţionat responsabilul american în cadrul Conferinţei ONU privind dezarmarea. 

,,Programul de rachete al Iranului contribuie în mod decisiv la creșterea tensiunilor și destabilizarea în regiune, sporind riscul unei curse regionale în domeniul armamentului", a declarat Yleem Poblete, secretar adjunct de stat pentru controlul armelor.

Poblete a cerut "tuturor țărilor responsabile" să pună în aplicare rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite care restricționează transferul de tehnologii în domeniul rachetelor către Iran.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy