Program F-16 | S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei României

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16, România. Sursă: MApN
F-16, România. Sursă: MApN

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a stabilit în Portugalia principalele etape pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române. 

Alături de cele 12 aeronave deja cumpărate, aviaţia militară va mai achiziţiona, din Portugalia, încă patru aeronave multirol pe parcursul acestui an şi o a cincea anul viitor. Toate avioanele vor fi modernizate şi adaptate la cerinţele contractuale, a precizat ministrul Ciucă, potrivit MApN.

 

Livrarea următoarelor cinci aeronave F-16 pentru România

 

Două aeronave F-16 modernizate vor fi livrate în luna iunie, alte două în octombrie, urmând ca a cincea aeronavă să fie livrată Forțelor Aeriene Române în 2021.

Ministrul Nicolae Ciucă a subliniat în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Portugalia că România va beneficia de „transferul de cunoștințe și tehnologie pentru a moderniza și realiza mentenanța pentru F-16.

„Aș vrea din nou să-mi exprim recunoștința și să mulțumesc Ministerului Apărării din Portugalia pentru tot ceea ce a făcut în sprijinul completării acestei prime escadrille de F-16 a României, prin cumpărarea a încă cinci noi aeronave. Din punct de vedere militar este important, pentru că vom avea o escadrilă completă, dar, ceea ce este cel mai important, este faptul că vom beneficia de transferul de cunoștințe și tehnologie pentru a moderniza și a realiza mentenanța aeronavelor F-16”, a precizat Nicolae Ciucă, în Portugalia.

„Așa cum am discutat și am subliniat efectele acestei dispoziții sunt foarte importante. Pe de altă parte, cred că, așa cum a menționat domnul ministru portughez, în relațiile dintre cele două armate și dintre țările noastre, trebuie să continuăm eforturile bilaterale pentru a întări și consolida cooperarea dintre ministerele și țările noastre. Sunt multe domenii de cooperare și inițiative de colaborare ale țărilor noastre în cadrul UE și NATO. Am descoperit foarte multe oportunități care urmează să fie analizate și care mă determină să fiu încrezător în cooperarea noastră bilaterală”, a completat ministrul Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel