”Profund anti-rus”. Kremlinul pregătește un răspuns după înghețarea activelor rusești din Cehia: Acum este necesar să analizăm ce au cehii la noi

Harta Europei de Est
Harta Europei de Est

Kremlinul are în vedere un răspuns la decizia Cehiei de a îngheța activele unei companii imobiliare ruse, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, potrivit agenției de știri ruse TASS. Autoritățile ruse au spus că vor investiga acum ce bunuri are Republica Cehă în Rusia.

Miercuri, guvernul ceh a aprobat adăugarea unei companii de administrare a activelor rusești în străinătate pe lista națională de sancțiuni, hotărând astfel să-și înghețe activele. Peskov a considerat că mișcarea Cehiei este ilegală.

„Atitudinea Cehiei, care a introdus sancțiuni împotriva companiei Goszagransobstvennost, este profund anti-rusă, Kremlinul o respinge categoric”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 

Să vedem ce au cehii aici

 

Dupî ce guvernul ceh a decis să înghețe active rusești în Cehia, oficialii ruși se pregătesc de răspuns.

„Acum este necesar să analizăm ce au cehii aici”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit TASS, întrebat dacă Moscova va lua măsuri de represalii. Potrivit acestuia, Rusia are în vedere un „posibil răspuns” la posibile „acțiuni ostile”, a informat TASS .

Compania rusă operează și administrează o serie de proprietăți deținute de Federația Rusă în Republica Cehă, în principal în Praga sau Karlovy Vary.

Întreprinderea Goszagransobstvennost intră în administrarea afacerilor președintelui Federației Ruse.

Ministrul ceh de externe Jan Lipavsky a declarat, într-o conferință de presă după ședința guvernamentală de miercuri, că regimul rus, care duce un război în Ucraina, este finanțat direct din veniturile acestei agenții.

Potrivit declarației premierului Petr Fiala la rețeaua X, Cehia va încerca să convingă alte state UE să înghețe activele companiei respective, care se găsesc pe teritoriul acestor state.

Potrivit agenției TASS, înghețarea activelor se referă la zeci de apartamente pe care compania rusă le închiriază în Cehia. Agenția a reamintit că măsura nu se aplică sediilor misiunii diplomatice ruse sau reședinței ambasadorului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel