Procurorii americani investighează dacă autoritățile ucrainene au încercat să influențeze alegerile prezidențiale din SUA

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: Global News
Sursă foto: Global News

Potrivit The New York Times, procurorii americani investighează dacă oficiali ucraineni s-au implicat în alegerile prezidențiale americane din 2020.

 

Ancheta include clarificarea suspiciunilor privind folosirea de către unii oficiali ucraineni a lui Rudolph Giuliani, avocatul personal al președintelui de atunci Donald Trump, pentru a răspândi informații înșelătoare despre președintele Joe Biden, în timpul campaniei electorale.

Sursa precizează că anchetă începută în ultimele luni ale administrației Trump este separată de aceasta cu privire la relațiile dintre Giuliani și oficiali din  Ucraina.

Procurorii suspectează că unii oficiali ucraineni au încercat să influențeze alegerile din SUA prin răspândirea pe mai multe canale a unor acuzații de corupție la adresa lui Biden, inclusiv cu ajutorul lui Rudolph Giuliani.

Giuliani, care nu a fost acuzat în această anchetă, a negat anterior reprezentarea oricărui cetățean ucrainean.

Unul dintre oficialii ucraineni anchetați este parlamentarul Andriy Derkach. Departamentul Trezoreriei SUA l-a sancționat pe Derkach în septembrie 2020 pentru intervenția în alegerile din SUA, acuzându-l că este agent rus.

Derkach a publicat ceea ce susținea că include informații despre Biden și fiul său, Hunter, în lunile care au precedat alegerile din noiembrie, în încercarea de a-i crește șansele lui Trump în cursa prezidențială.

În ianuarie, Departamentul Trezoreriei a sancționat șapte persoane și patru entități pe care le-a susținut că sunt asociate cu acțiunile de influență a lui Derkach.

Procuratura SUA și Arthur Aidala,unul dintre avocații lui Giuliani, nu au răspuns încă la solicitările de a comenta pe acest subiect, potrivit Reuters.

Afacerile lui Giuliani cu oligarhii ucraineni, în timp ce lucra ca avocat al lui Trump, fac obiectul unei anchete separate a procurorilor federali din New York. Fostul primar al orașului a numit anterior această anchetă „o persecuție politică pură”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel