Probleme pentru „orașul” din baza militară. Modernizarea bazei Kogălniceanu a fost suspendată

Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres

Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu urmează să intre într-un amplu proces de modernizare care se va transforma într-un adevărat oraș, aici urmând să fie construit inclusiv un spital.

Doar că, potrivit publicației Adevărul, procedura de licitaţie a primei faze a proiectului de modernizare a Bazei 57 Aeriene din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu, în valoare totală de aproximativ 12.173 mld. lei, fără TVA, a fost suspendată în urma unei contestaţii depuse de unul dintre participanţi.

Mai exact este vorba de faza 1 a proiectului, cea de proiectare şi asistenţă, în valoare de 2,148 miliarde de lei fără TVA, la care s-au înscris opt companii şi asocieri de companii. Procedura a fost, însă, suspendată după ce joi compania CONCELEX SRL a depus o contestaţie în care susţine că a observat „aplicarea unui tratament diferit faţă de candidaturile depuse de operatorii economici participanţi la procedură, fiind favorizată

Asocierea formată din STRABAG SRL & ADURO IMPEX SRL (lider) & BOG ART SRL în pofida deficienţelor vădite prezente în documentaţia de calificare depuse de aceasta conform celor detaliate mai sus, şi existenţa unor erori chiar din partea Comisiei de avaluarea Autorităţii contractante care nu permit măsuri corective, ci care impun anularea procedurii de atribuire.

Mai mult, Autoritatea contractantă a acceptat modalitatea de depunere a documentelor depuse de Asociarea formată din STRABAG SRL & ADURO IMPEX SRL (lider) & BOG ART SRL, fără a le solicita clarificări, deşi, în sens similar cu referire la oferta depusă de Subscrisa a declarat inacceptabilitatea acesteia, dovedind astfel inconsecvenţa în modul de evaluare a acestora”. Drept urmare, procedura de licitaţie pentru modernizarea Bazei 57 Aeriene din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu va fi analizată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, mai scrie sursa citată.

Amintim că de la  Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, aeronavele românești MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon, împreună cu partenerii noștri din cadrul NATO, efectuează misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel