Problema trupelor rusești din Transnistria, discutată cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Deputații Platformei DA Alexandru Slusari, Igor Munteanu și Vasile Năstase au avut marţi, 24 noiembrie, o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul discuției a fost abordat subiectul relațiilor bilaterale, care în opinia Platformei DA trebuie să fie bazate pe respect și beneficii economice reciproce. De asemenea, a fost pusă în discuție problema evacuării necondiționate a munițiilor și trupelor rusești din Transnistria, Platforma DA având o poziție fermă în acest sens, transmite Știri.md.

În cadrul discuției a fost abordată și problema evacuării necondiționate a munițiilor și trupelor rusești din regiunea transnistreană, Platforma DA având o poziție fermă în acest sens.

De asemenea s-a vorbit și despre relațiile bilaterale, care, în opinia PPDA, trebuie să fie bazate pe respect și beneficii economice reciproce. Deputații Platformei DA au mai subliniat necesitatea imperioasă a prelungirii regimului exportului liber, fără taxe vamale, pentru producția horticolă și vinicolă moldovenească și au scos în evidență problema eliberării autorizațiilor pentru companiile moldovenești, care transportă mărfuri în Federația Rusă, potrivit Infoprut.ro.

Totodată, în contextul situației politice, parlamentarii de la Chișinău au reiterat poziția tranșantă a PPDA privind lipsa de legitimitate a Guvernului Chicu după alegerile prezidențiale și refuzul categoric al formațiunii de a face vreodată coaliție cu PSRM.

Platforma DA pledează pentru alegeri anticipate, care, preferabil, să fie organizate de un alt executiv cu viziuni proeuropene, democratice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel