Prioritățile MApN: Ridicarea nivelului salarial al militarilor și pensii echitabile, pe lângă programul de modernizare profundă a Armatei

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

Potrivit unui comunicat al MApN, emis DefenseRomania, ministrul Vasile Dîncu a efectuat la sediul Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt". Aici, echipa de comandă a prezentat ministrului Apărării Naţionale o informare cu privire la principalele obiective stabilite pentru anul în curs, principalele activităţi planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum şi nivelul de dotare cu echipamente şi tehnică militară. Oficialul român a precizat că prioritatea MApN nu e doar înzestrarea Armatei la nivelul celorlalte state NATO, ci și ridicarea nivelului salarial și pensii echitabile pentru toți rezerviștii.

MApN informează că ministrul Dîncu a apreciat activitatea Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt", unitate care, în acest an, a împlinit 145 de ani de la înfiinţare. Oficialul a reliefat importanţa alocării unui procentaj mai mare din produsul intern brut pentru apărare, începând cu anul viitor, ceea ce va conduce la accelerarea modernizării Armata României şi a programelor de înzestrare.

 

Dîncu anunță un program de modernizare profundă, dar prioritizarea și nivelului salarial al militarilor și pensii echitabile



"Armata României desfăşoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia şi tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condiţiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziţii. Dar cea mai importantă resursă a noastră este, fără nicio îndoială, resursa umană. Fără oameni suficienţi, bine pregătiţi, bine motivaţi, care să beneficieze de condiţii decente atât la locul de muncă, precum şi acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă şi eficientă. Reiterez ceea ce am mai spus şi în alte rânduri: performanţa profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO. Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar şi civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviştilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorităţi majore ale mandatului meu de ministru", a declarat ministrul Vasile Dîncu.

 

Militarii românim implicați în HUB-ul logistic de la Suceava în contextul războiului din Ucraina



De asemenea, ministrul Apărării le-a mulţumit militarilor ieşeni pentru activitatea depusă în cadrul HUB-ului logistic de la Suceava.

"Militari din subordinea brigăzii au sprijinit, încă de la început, activitatea Centrului logistic de stocare şi distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenţei umanitare către Ucraina. Demonstrăm, prin acţiunile fiecăruia dintre noi, solidaritate faţă de poporul ucrainean târât în acest război crud şi nedrept şi sunt sigur că aici, la Iaşi, atât de aproape de Ucraina, emoţia este mult mai intensă", a spus ministrul.

Programul zilei a inclus şi o vizită în cazarma Batalionului 151 Infanterie "Războieni", unde ministrul Apărării a discutat cu activul de comandă al "Lupilor Negri" despre activităţile planificate în domeniul instruirii şi misiunile de antrenament desfăşurate recent, precum şi despre exerciţiile la care aceştia vor lua parte.

Sâmbătă, ministrul Apărării s-a întâlnit cu echipa de conducere a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac".

Vasile Dîncu a apreciat activitatea întregului colectiv al instituţiei în beneficiul cetăţenilor, militari şi civili din întreaga zonă, respectiv din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău şi Neamţ şi a subliniat importanţa proiectelor de modernizare a infrastructurii şi de dotare cu aparatură medicală performantă.

Ministrul a vizitat, tot sâmbătă, ansamblul clădirilor care au aparţinut Şcolii Fiilor de Militari, prima instituţie militară de învăţământ de acest tip, complex aflat în incinta spitalului militar şi inclus în lista monumentelor istorice din judeţul Iaşi.

La finalul activităţilor, ministrul Vasile Dîncu a vizitat Cercul Militar şi Muzeul Militar Iaşi, unde a fost informat cu privire la planurile dezvoltare şi extindere a acestor instituţii de cultură, printr-un proiect multianual încadrat tematic şi arhitectural în ansablul de clădiri istorice din Copou, proiect eligibil pentru finanţare prin fonduri europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel