Primul ministru Armeniei avertizează că situația ar putea degenera după ce șase militari armeni au fost capturați

Eduard Pascu |
Data publicării:
Primul ministru Nikol Pashinyan Sursa foto: Captură video
Primul ministru Nikol Pashinyan Sursa foto: Captură video

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a propus azi ca trupele armene și azere să se retragă în pozițiile lor inițiale la frontieră și ca observatorii din Rusia sau din statele grupului OSCE Minsk să fie dislocate în zonă.

Nikol Pashinyan a subliniat acest plan pentru soluționarea pașnică a situației de la frontieră într-un discurs care a fost difuzat pe pagina de Facebook a politicianului, transmite TASS.

"În numele poporului armean, cer guvernului azer să fie de acord ca forțele armate ale ambelor țări să se retragă din zona de frontieră cu câțiva kilometri foarte repede și simultan. Propun ca forțele armate să revină la pozițiile lor inițiale iar observatorii internaționali din Federația Rusă sau din țările grupului OSCE Minsk să fie dislocate acolo, în secțiunea Sotk-Khoznavar din provincia Gegharkunik", a spus el.

”După această mișcare, frontiera armeno-azeră ar trebui să fie întocmită sub egida comunității internaționale”, a spus Pashinyan.

"Aceasta este propunerea oficială adresată Azerbaidjanului, Rusiei și altor țări care sunt copreședinți ai Grupului OSCE Minsk. Dacă nu reușim să mergem pe această cale, situația ar putea scăpa de sub control", a avertizat Pashinyan.

Din 12 mai la frontiera armeno-azeră din zona regiunilor de frontieră Gegharkunik și Syunik s-au înregistrat tensiuni. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat azi că șase militari armeni au fost capturați în timpul unei misiuni de cercetare și de trecere în teritoriul azer.

Ministerul Apărării din Armenia a confirmat că militarii armeni au fost capturați, dar a menționat că au fost luați prizonieri în timpul lucrărilor de amenajare a terenului din zona de frontieră a provinciei Gegharkunik din Armenia. Pashinyan a numit incidentul drept o răpire a militarilor armeni. Erevan s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului asupra incidentului.

 

Tot azi, ministrul Afacerilor Exetrne al Armeniei, Ara Aivazian a demisionat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel