Primul discurs al noului ministru al apărării. Angel Tîlvăr: Sunt preocupat ca armata să continue procesul de reconfigurare a sistemului medical

Noul ministru al apărării, Angel Tîlvăr a susținut primul discurs oficial la Conferința anuală „Excelență și interdisciplinaritate în medicina militară” a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Ministrul Angel Tîlvăr a amintit proiectul de telemedicină pentru domeniul apărării.

”Spitalele militare au un specific aparte, echipele fiind instruite permanent în domeniul traumatologiei și medicinei de urgență (...) Ca ministru, sunt preocupat ca armata să continue procesul național de reconfigurare a sistemului medical militar și mi-aș dori ca toate unitățile sanitare să fie dotate cu echipamente moderne pentru ca știința personalului medical să fie completată de tehnologie”, a declarat Tîlvăr.

Ministrul a menționat noul proiect privind telemedicina din domeniul apărării, un proiect complex, ”care presupune integrarea tuturor sub-sistemelor informatice ale unităților medicale din armată”.

Angel Tîlvăr, președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a fost desemnat de PSD să ocupe funcţia de ministru al Apărării.

Amintim că DefenseRomânia a fost printre primele publicații care au circulat, pe surse, numele lui Angel Tîlvăr ca favorit pentru funcția de ministru al Apărării, din data de 24 octombrie 2022. 

Din iunie 2022, Angel Tîlvăr conduce Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. El este senator PSD, ales în circumscripția electorală nr. 41 Vrancea. 

Din 2004 a intrat în Parlament, mai întâi ca senator, apoi a avut trei mandate de deputat, iar, din 2020, este, din nou, senator. De loc este din Urechești, Vrancea, este căsătorit și are un copil. Este doctor în științe umaniste și a fost profesor din 1985 până în 2008, conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților.  

A urmat post universitar cursurile Colegiului Național de Apărare, pe ale Academiei Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, dar și pe ale Institutului Diplomatic Român. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel