Primi militari ucraineni au început un curs pentru utilizarea dronelor kamikaze Phoenix Ghost

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un grup restrâns de militari ucraineni a început să învețe să folosească dronele kamikaze Phoenix Ghost. Această informaţie a fost comunicată pe Twitter de jurnalistul militar de la Washington Post, Dan Lamot. 

Potrivit jurnalistului american, 20 de militari ucraineni au început la 1 mai 2022 cursurile de pregătire pentru operarea dronelor kamikaze Phoenix Ghost. Foare important de precizat că specificațiile tehnice ale acestor drone nu sunt încă publice.

Pentagonul a anunțat transferul către Ucraina a 121 de UAV-uri Phoenix Ghost pe 21 aprilie, după ce Joseph Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari. 

Dezvoltatorul acestor drone este compania AEVEX Aerospace, în cooperare cu U.S. Air Force.

Anterior, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a precizat că specificațiile tehnice ale noilor drone „corespund foarte bine cu ceea ce au nevoie ucrainenii din Donbass în acest moment ”. 

Pentagonul a explicat că aceste drone sunt potrivite pentru situaţia din Donbas, iar cursurile de pregătire pentru operarea Phoenix Ghost vor fi similar cu cele pentru dronele kamikaze Switchblade, UAV-uri care a fost deja oferite armatei ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel