Primele rezultate ale inspecției din Donețk: Șoigu i-a băgat în ședință pe comandanții ruși

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 05.03.2023, că ministrul Serghei Şoigu a participat la o consfătuire cu comandanţii grupărilor de trupe din zona de război din Ucraina.

“Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Şoigu, a avut o întrevedere cu comandanţii grupărilor de trupe din zona frontului din Ucraina. În timpul prezenței la Statul major al Grupării întrunite de trupe ruse, ministrul a audiat rapoarte ale comandanților militari despre situația actuală din zonele de responsabilitate și despre planurile pentru acțiuni ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Între comandanții militari prezenți la întâlnire s-au aflat șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, comandantul Forțelor Aerocosmice, general de armată Serghei Surovikin, precum și șeful Direcției Principale Operații din cadrul SMG, general colonel Serghei Rudsky.

Potrivit informațiilor prezentate de reprezentanții militari ruși, pe parcursul întâlnirii, Serghei Șoigu a acordat o atenție specială modului de organizare a unui sprijin cuprinzător pentru trupele grupării, inclusiv condițiilor pentru desfășurarea în siguranță a personalului, precum și activității unităților medicale și logistice.

Anterior, pe 04 martie, Serghei Șoigu a audiat rapoartele adjuncților miniștrului apărării al Federației Ruse privind furnizarea continuă către trupe de armamente, tehnică militară și muniție. O atenție deosebită a fost acordată organizării pregătirii pentru luptă a unităților de rezervă, precum și asigurării activităților politico-militare și altor tipuri de sprijin pentru trupe.

De asemenea, în dimineața zilei de 04 martie, ministrul rus al apărării a vizitat zona de război din Ucraina, unde a inspectat punctul de conducere înaintat al Grupării de trupe Est.

Comentariul autorului: Pentru prima dată, agenția de presă Interfax a prezentat o serie de informații indirecte despre grupările de trupe ruse care participă la operațiile militare din Ucraina.

Astfel, se poate aprecia că Gruparea întrunită de trupe ruse din cadrul “operației militare speciale”, așa cum numește Rusie invazia sa din Ucraina, include Grupările de trupe Sud, Vest, Centru și Est, care corespund celor patru Regiuni Militare cu denumiri similare din armata rusă.

În prezent, zonele de responsabilitate ale acestora sunt împărțite astfel: Gruparea de trupe Sud acționează pe direcția Donețk, Gruparea de trupe Vest pe direcția Kupiansk, Gruparea de trupe Centru pe direcția Krasny Limansk, iar Gruparea de trupe Est pe direcția Donețk-Sud și Zaporojie.

Trebuie precizat faptul că la conducerea Grupării întrunite de trupe ruse se află șeful SMG al FA, general de armată Valeri Gherasimov, în timp ce Grupările de trupe din compunerea acesteia sunt comandate fie de comandanții trupelor din Regiunile Militare respective, fie de alți generali desemnați special în acest scop. Numirea într-o funcție din zona de război din Ucraina nu implică renunțarea la funcția de bază îndeplinită în cadrul armatei ruse.

După modelul implementat deja în timpul campaniei din Siria, generalii și ofițerii ruși sunt numiți prin rotație la conducerea trupelor din zonele de ”operații militare”, pentru o perioadă de câteva luni, în scopul obținerii de experiență în conducerea acțiunilor reale de luptă.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel