Primele rachete hipersonice ruse Avangard au fost pregătite de luptă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Primele rachete hipersonice Avangard vor prelua sarcinile de luptă ale diviziei Dombarovsky a Forțelor de rachete strategice în luna decembrie a acestui an, transmite avia.pro, care citează agenția TASS.

"La sfârșitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie în Divizia Dombarovsky RVSN va deveni unitatea experimentală de luptă care va fi echipată cu două rachete hipersonice UR-100N UTTKh care fac parte din primul sistem Avangard", - transmite TASS.

Cu un an mai devreme, a avut loc prima testare a rachetei hipersonice Avangard, care, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, a avut succes, ceea ce a permis ca aceste rachete să fie pregătite pentru luptă.

„Fiind echipate cu sisteme de luptă, rachetele vor deveni absolut inaccesibile atât pentru sistemele de apărare anti-rachetă existente, cât și pentru cele dezvoltate în viitor. Ruta de zbor imprevizibilă a fiecăruia dintre focoase individuale nu poate fi prevăzută, în timp ce puterea de impact a unei rachete ajunge la mai multe megatoni", spune un specialist pentru avia.pro.

Vezi și: Forțele Strategice din Rusia primesc primele sisteme de rachete Avangard

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel