Primele imagini din satelit care arată o lovitură precisă dată de o rachetă Storm Shadow asupra postului de comandă al Flotei ruse din Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Clădire distrusă pe teritoriul Centrului de Comunicații 744 al Comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră, imagine satelit de Planet Labs, Sursa Foto: Radio Liberty.
Clădire distrusă pe teritoriul Centrului de Comunicații 744 al Comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră, imagine satelit de Planet Labs, Sursa Foto: Radio Liberty.

Presa ucraineană a publicat primele imagini din satelit cu urmările atacului efectuat de Forţele Armate Ucrainene, din 20 septembrie, asupra unui post de comandă al Flotei ruse din Marea Neagră, în apropiere de satul Verkhnosadove din Peninsula Crimeea ocupată. Imaginile au fost publicat de Skhemy, un site media ucrainean, afliat Radio Europa Liberă.

Cele mai recente imagini din satelit realizate de platforma Planet Labs,la 21 septembrie, arată că cel puțin o clădire a fost avariată de exploziile care au avut loc, in data de 20 septembrie, în zona satului Verkhnosadove din Peninsula Crimeea ocupată. 

Dupa cum se poate observa in imagini, o parte din cladire a fost distrusă. Ieri, Forţele Armate Ucrainene au atac mai multe instalații militare rusești din Peninsula Crimeea ocupată, utilizând rachete de croazieră Storm Shadow/SCLALP.

Youtube video image

Materiale video care surprind momentul atacului au fost publicate pe reţele de socializare. Mai mulţi martori oculari au raportat prezenţa unor rachete de croazieră în spațiul aerian al peninsulei Crimeea și numeroase explozii.

Imaginile publicate de aceştia arată zborul unei rachete de croazieră Storm Shadow / SCLALP în apropiere de Simferopol.

Mass-media ucraineană relatează că în apropierea satului Verkhniosadove se afla instalațiile ale Centrului de comunicații 744 al Comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră. Înainte de anexarea din 2014, acolo se afla un centru de comandă al Marinei ucrainene (unitatea militară A2929).

Că urmarea a repetatelor atacuri efectuate de ucrainenii asupra țintelor rusești din Sevastopol, s-ar putea ca sediul comandamentului Flotei ruse din Mării Negre să fi fost mutat de către armata rusă într-un centru de comandă de rezervă din Verkhniosadove. Acest lucru poate explica de ce forţele armate ucrainene au efectuat un atac asupra acestui loc.

De asemenea, locuitorii din regiune au raportat presupuse explozii în zona aerodromului Belbek, situat în apropiere de Sevastopol. Cu toate acestea, în prezent nu există informații exacte în acest sens.

În același timp, proiectul jurnalistic Skhemy al Radio Europa Liberă a publicat deja primele imagini din satelit ale postului de comandă rusesc, care confirmă o lovitură reușită a forțelor armate ucrainene asupra unei instalații militare ruse din apropierea satului Verkhnosadove din Peninsula Crimeea.

Putem sublinia că aceasta este încă o operațiune extrem de bine gândită de către Forțele Armate Ucrainene pentru a lovi facilitaţi militare ruseşti deosebit de importante - de exemplu, după atacul reușit de ieri, 20 septembrie, asupra postului de comandă, azi a fost lansat un atac masiv cu rachete asupra altor ținte militare din Peninsula Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel