Primele grupuri de rezerviști ruși recent mobilizați au sosit pe frontul din Ucraina

Cătălin Costea |
Data publicării:

Deși președintele rus Vladimir Putin a anunțat „mobilizarea parțială” în urmă cu doar o săptămână, primele grupuri de rezerviști mobilizați au ajuns deja pe frontul din Ucraina. Informația a fost furnizată pe Telegram de Serghei Haidai, șeful administrației militare a regiunii Lugansk.

„Rusia a anunțat mobilizare parțială în urmă cu doar o săptămână, dar primele trupe mobilizate au ajuns deja pe front. În special, Regimentul 1 Tancuri din Divizia 2 Infanterie Moto a Armatei 1 Gardă Tancuri a Federației Ruse a primit întăriri. Nu au primit deloc pregătire. Nici cei care au fost mobilizați forțat în teritoriile ocupate din regiunea Lugansk. Nu sunt vești bune pentru ei. Doar pentru noi”, se precizează textual în mesaj.

Unitățile Armatei 1 Gardă Tancuri din Regiunea Militară Vest fac parte dintre trupele ruse care s-au retras în dezordine din zona Harkov, ca urmare a contraofensivei de succes a armatei ucrainene în regiune. Marea unitate, care are ca misiune principală apărarea Moscovei în cazul unui război al Rusiei cu NATO, a suferit pierderi grele în Ucraina, iar capacitatea sa de luptă a fost serios slăbită.

Haidai a reamintit că ieri președintele Zelenski a confirmat continuarea avansării forțelor ucrainene și a adăugat că aviația ucraineană a executat 17 lovituri aeriene asupra forțelor ruse, pe 27 septembrie, lovind 14 zone de concentrare a personalului și echipamentului militar rus, trei puncte întărite și șapte sisteme de rachete antiaeriene.

În plus, potrivit oficialului ucrainean, forțele de apărare antiaeriană ucrainene au doborât o aeronavă rusească neprecizată, șase UAV-uri și o rachetă de croazieră Kh-59.

În ultimele 24 de ore, Forțele Armate ucrainene au respins atacurile rusești din vecinătatea localităților Zaitseve, Maiorsk, Zalizne, Mykolaivka Druha, Pervomaiske, Pobieda, Novomykhailivka și Bezimenne.

În același timp, forțele ruse au lansat atacuri semnificative pe frontul Kramatorsk (localitățile: Ridkodub, Katerynivka, Staryi Karavan, Holubi Ozera, Verkhnokamianske, Dvorichne, Dronivka, Zakitne și Minkivka) și pe frontul Bakhmut (localitățile: Spirne, Siversk, Serebrianka, New-York, Bakhmutske, Vesela Dolyna, Yakovlivka, Bilohorivka, Rozdolivka, Bakhmut și Soledar).

Acțiunile se desfășoară în contextul în care secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută ieri împreună cu omologul său indian, Subrahmanyam Jaishankar, că Statele Unite susțin utilizarea de către Ucraina a armelor occidentale pentru recuperarea teritoriilor în care Federația Rusă a organizat controversatele referendumuri.

„Noi și multe alte țări am fost deja clari: nu vom recunoaște – într-adevăr, nu vom recunoaște niciodată – anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia. Și am fost, de asemenea, la fel de clar că Ucraina are dreptul absolut de a se apăra pe întreg teritoriul său, inclusiv de a lua înapoi teritoriul care a fost confiscat ilegal într-un fel sau altul de către Rusia, a declarat Blinken.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel