Primarul Capitalei Washington DC a anunțat starea de asediu după ce protestatarii pro-Trump au pătruns cu forța în Congres

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Muriel Bowser, primarul Capitalei Washington DC, a anunțat că orașul va intra în stare asediu după ce susținătorii lui Donald Trump au forțat intrarea în Congres pentru a bloca certificarea președintelui ales Joe Biden.

Anunțul a fost făcut după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt celebrele trepte ale Capitoliului Statelor Unite ale Americii în momentul în care se desfășura sesiunea pentru certificarea președintelui ales Joe Biden, informează NBC Washington.

Susținătorii lui Donald Trump au reușit să treacă de cordonul format din forțele de ordine și să intre în clădirea Congresului. A fost un gest fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

În timpul stării de asediu sunt interzise ieșirile în stradă pe orice fel, cu excepția muncitorilor esențiali. Aici sunt incluse și persoane care lucrează în mass-media ori cele care călătoresc în interes de serviciu.

Amintim că mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt Congresul și au provocat scene de haos în capitala SUA. Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Ulterior, protestatarii au forțat barierele de securitate pentru a pătrunde în Congres. 

Trump a revenit și le-a cerut celor prezenți la Capitoliu să evite violența. Situația este una fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel