Primăria din Portland interzice utilizarea gazelor lacrimogene de către poliţie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Primarul din Portland, cel mai mare oraş din statul Oregon unde manifestanţi protestează de peste 100 de zile împotriva brutalităţii poliţiei în Statele Unite, a interzis oficial joi poliţiei să folosească gaze lacrimogene pentru menţinerea ordinii, relatează AFP.

Totuşi, Ted Wheeler, democrat, este huiduit în mod sistematic de militanţi ai mişcării ''Black Lives Matter'' şi de alţi protestatari antifascişti care manifestează pe străzi în fiecare seară de la moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a fost sufocat sub genunchiul unui poliţist alb, la sfârşitul lunii mai în Minneapolis.

Manifestanţii îi reproşează în special funcţia dublă de primar şi de şef de poliţie şi faptul că nu şi-a respectat angajamentele de reducere a discriminărilor rasiale şi a brutalităţilor poliţiei, despre care cred că îi vizează pe locuitorii proveniţi din rândul minorităţilor etnice, transmite Agerpres.

''Este timpul ca toată lumea să reducă violenţa în comunitatea noastră. Cu toţii dorim schimbarea ... dreptate pentru toate persoanele de culoare'', a spus Ted Wheeler într-un scurt anunţ înregistrat.

''Prin urmare, în calitate de şef de poliţie, cu efect imediat şi până la un nou ordin, ordon poliţiei din Portland să înceteze utilizarea gazelor lacrimogene pentru menţinerea ordinii'', a anunţat primarul.

Legiuitorii din Portland au votat miercuri în favoarea interzicerii tehnologiei de recunoaştere facială, acesta devenind astfel primul oraş din SUA care interzice entităţilor private, cum ar fi restaurantele şi unităţile comerciale cu amănuntul, utilizarea software-ului controversat în locurile publice din oraş, potrivit Reuters.

Consiliul municipal din Portland a votat de asemenea într-o ordonanţă distinctă interdicţia pentru ca administraţiile guvernului local să achiziţioneze sau să utilizeze controversata tehnologie de supraveghere.

Citește și: SUA au revocat din iunie vizele a peste 1.000 de cetăţeni chinezi din motive de securitate naţională

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel