Prima prezență permanentă a avioanelor F-35 ale SUA în Europa, sub semnul întrebării. Britanicii au probleme

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: F-35.com, F-35 Lightning II Facebook
Sursă foto: F-35.com, F-35 Lightning II Facebook

Conform programului, două escadrile de F-35 ale US Air Force ar trebui să ajungă în Europa începând de anul viitor. Va fi prima prezență permanentă a aeronavelor F-35 în afara teritoriului american.

Avioanele vor trebui să ajungă la Baza Aeriană Lakenheath a Royal Air Force (RAF), în Marea Britanie. Însă lucrurile se pare că sunt mai complicate, britanicii având probleme.

Pe 19 iulie 2019, guvernul britanic prin Defence Infrastructure Organisation (DIO) anunța că lucrările la baza RAF Lakenheath pentru ca aceasta să poată primi trupe americane au început. Potrivit Downing Street, britanicii au alocat inițial 160 de milioane de lire sterline pentru modernizarea bazei.

Primele F-35 care vor staționa permanent în Europa ar trebui să ajungă în Marea Britaniei în 2021.

 

Britanicii au probleme: Costul modernizării este mai mare decât s-a estimat, iar lucrările sunt în întârziere

 

2. -imagine fara descriere- (01022019_f_35_83907700.jpg)

Dar, scrie Defense News, există probleme în ceea ce privește construirea de noi hangare și a infrastructurii necesare pentru aeronavele de generația a V-a, F-35. Se pare că lucrările nu vor fi gata până în noiembrie 2021, când primul avion trebuie să ajungă.

Un reprezentant al US Army a declarat pentru sursa citată că bugetul estimat investiției, în 2015, adică 480 de milioane de dolari, ar trebui depășit cu 25%. Asta pe lângă întârzierile care există în modernizarea bazei.

Pe lângă creșterea costurilor, se pare că și ridicarea clădirilor administrative precum și a hangarelor de mentenanță depășesc calendarul stabilit.

În ciuda acestor întârzieri, US Air Force nu intenționează să amâne dislocarea permanentă a primelor F-35 în afara teritoriului american iar Washingtonul analizează mai multe opțiuni pentru dislocare până modernizarea bazei va fi încheiată.

US Air Force dorește să trimită personalul la RAF Lakenheath în iunie 2021, urmând ca prima aeronavă să ajungă în noiembrie 2021. În total, 24 de aeronave F-35 - două escadrile - ale US Air Force vor ajunge în Marea Britanie. Va fi prima prezență permanentă a F-35 ale US Air Force, în afara teritoriului Statelor Unite.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel