Prima femeie din cadrul armatei SUA care a murit în luptă în Siria

Sebastian Florea / 18 ian 2019 / 23:34

O femeie se află printre militarii americani ucişi în atentatul sinucigaş din nordul Siriei, conform Pentagonului.

O femeie se numără printre militarii americani ucişi în atentatul sinucigaş comis miercuri la Minbej, în nordul Siriei, soldat cu 19 morţi, a anunţat vineri Pentagonul, aceasta fiind prima femeie din cadrul armatei SUA care a murit în luptă în Siria. Originară din statul New York, Shannon Kent, 35 de ani, era specialist al serviciului de informaţii militare în cadrul US Navy, cu baza în Fort Meade, Virginia, a precizat într-un comunicat Departamentul american al Apărării.

Ea se afla într-o misiune de 'rutină' cu un grup de militari americani deveniţi ţinte ale acestui atac revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), în apropiere de un restaurant din Minbej (nord). Celelalte victime identificate vineri sunt un maior al armatei terestre în vârstă de 37 de ani, Jonathan Farmer, şi un angajat civil al Agenţiei de Informaţii Militare (DIA), Scott Wirtz. Un angajat al unui subcontractant al Pentagonului a fost de asemenea ucis în explozie.

Acest atac a fost cel mai sângeros pentru forţele americane angajate în Siria începând din 2014, potrivit datelor oferite de Pentagon, care a raportat în trecut moartea a doi americani ucişi în luptă în ţara aflată în război, în două incidente separate. Atacul asupra forţelor americane a avut loc la câteva săptămâni după ce preşedintele Donald Trump a afirmat că Statul Islamic a fost învins în Siria şi că va retrage toţi cei 2.000 de militari americani din această ţară. Anunţul a condus la demisia secretarului apărării Jim Mattis, i-a luat prin suprindere pe aliaţi şi a stârnit îngrijorări în legătură cu declanşarea unei ofensive militare a Turciei împotriva forţelor kurde sprijinite de SUA în nordul Siriei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy