Prim-ministrul Cehiei: Ucraina are nevoie înainte de toate de mai multe arme

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Prim-ministrul ceh Petr Fiala a declarat miercuri, după ce s-a întors dintr-o vizită efectuata la Kiev, ca Ucraina are nevoie înainte de toate de mai multe livrări de arme pentru a se apăra împotriva invaziei Rusiei, informează Reuters

Petr Fiala a spus că delegaţia sa - care i-a inclus şi pe prim-miniştrii Poloniei şi Sloveniei - a discutat de asemenea despre sancţiuni, arme şi ajutor umanitar, precum şi posibile demersuri diplomatice viitoare cu preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski.

„Ucrainenii luptă cu mult curaj, luptă inteligent și strategic, dar au o șansă împotriva (Rusiei) doar dacă țările occidentale furnizează suficient echipament militar”, a spus Fiala reporterilor.

Marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat fotografii ale discuţiilor cu cei trei prim-miniştri - ceh, polonez şi sloven - pe reţeaua socială Telegram.

Petr Fiala, Mateusz Morawiecki şi Janez Jansa au călătorit cu trenul la Kiev marţi seară. Vizita a fost menită să semnaleze un sprijin clar pentru Ucraina, aminteşte agenţia TASR.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel