Prigojin susține că un fost general american din US Marine Corps comandă un batalion al companiei de mercenari Wagner

Mercenari ai companiei militare private ruse (PMC) Wagner Group.
Mercenari ai companiei militare private ruse (PMC) Wagner Group.

Şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat vineri că un "fost general" al infanteriei marine a SUA (United States Marine Corps, USMC) face parte din această armată privată ai cărei recruţi luptă în special în Ucraina, scrie Agerpres, care citează AFP.

Răspunzând la o întrebare a ziarului finlandez Helsingin Sanomat, omul de afaceri rus a răspuns: "Nu sunt mulţi cetăţeni finlandezi la Wagner PMC, aproximativ 20 de persoane. Din motive evidente, nu pot oferi informaţii exacte despre ei".

"Am o părere foarte bună despre finlandezi pe câmpul de luptă. Aceştia luptă în cadrul unui batalion britanic (parte a lui Wagner) care este comandat de un cetăţean american, un fost general al Marine Corps", a adăugat Evgheni Prigojin, citat de serviciul de presă al companiei sale Concord.

Evgheni Prigojin, care a fost supranumit "bucătarul lui Putin" din cauza contractelor grupului său de catering cu Kremlinul, se spune că a devenit miliardar datorită contractelor publice pe care le-a obţinut. El face obiectul unor sancţiuni din partea Uniunii Europene şi Statelor Unite.

În septembrie, el a dezvăluit pentru prima dată că a fondat Wagner în 2014 pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa organizaţiei de mercenari în Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină.

De mai mulţi ani, Wagner este suspectat că joacă un rol în promovarea ambiţiilor Kremlinului, inclusiv în Ucraina, unde luptători din grupul paramilitar au fost în prima linie în timpul ofensivei lansate în februarie.

La începutul lui noiembrie, Wagner şi-a deschis primul sediu în Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, reaminteşte AFP. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel