Prigojin își vrea băieții înapoi de la Armata regulată și anticipează viitoarele ținte ale Wagner: Belarus și Africa

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Evgheni Prigojin, conducătorul Wagner, declarând victoria printre ruinele Bahmutului. Foto: PMC Wagner
Evgheni Prigojin, conducătorul Wagner, declarând victoria printre ruinele Bahmutului. Foto: PMC Wagner

Șeful mercenarului rus Evgheni Prigojin a declarat într-un mesaj vocal difuzat luni că grupul său Wagner nu recrutează în prezent noi luptători, dar este probabil să o facă în viitor.

După scurta rebeliune împotriva ministerului apărării, viitorul Wagner, dar mai ales al lui Prigojin este incert, iar liderul mercenarilor ruși încearcă să-și păstreze relevanța în structura de putere a statului rus.

În ciuda tuturor comentariilor despre relațiile tensionate, Prigojin s-a întâlnit cu Putin la cinci zile după rebeliune și a fost fotografiat săptămâna trecută la Sankt Petersburg, unde președintele Vladimir Putin i-a găzduit pe lideri africani, în weekend.

"Astăzi ne definim următoarele sarcini, ale căror linii devin din ce în ce mai clare. Fără îndoială, acestea sunt sarcini care vor fi îndeplinite în numele măreției Rusiei", a spus o voce care suna ca a lui Prigojin într-un mesaj postat pe Gray Zone, un canal Telegram legat de Wagner.

 

Prigojin își vrea mercenarii înapoi

 

După revolta din iunie, Kremlinul a spus că luptătorii lui Wagner care nu au participat vor fi transferați în armata regulată, semnând contracte cu Ministerul Apărării.

Aparent, făcând aluzie la ordinul ministrului apărării (prin care toți mercenarii erau obligați să semneze contracte cu Armata rusă), Prigojin a spus în mesajul vocal că „din păcate” unii dintre luptătorii săi s-au mutat în alte „structuri de putere”, dar a spus că vor să se întoarcă.

„Atâta timp cât nu simțim o lipsă de personal, nu intenționăm să facem noi angajări”, susține Prigojin.

Prigojin a adăugat că Wagner se va concentra pe activitățile din Africa și din Belarus.

„Cu toate acestea, vă vom fi extrem de recunoscători dacă veți rămâne în legătură cu noi și, de îndată ce Patria-mamă va avea nevoie de un nou grup care să poată proteja interesele țării noastre, vom începe cu siguranță recrutarea”.

După rebeliune, unii dintre luptătorii lui Wagner s-au mutat în Belarus și au început să antreneze armata lui Lukașenko, fapt ce a făcut ca Polonia să-și transfere unele forțe la granița sa de est.

De altfel, în comentariile publicate săptămâna trecută, Prigojin a mai spus că Wagner este gata să-și sporească prezența în Africa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel