Prigojin: „Contraofensiva Ucrainei ar putea fi o tragedie pentru Rusia”. Ruptura dintre Wagner și Armata rusă e tot mai mare

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Şeful grupului militar privat rus Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat, duminică, că oamenii săi, care luptă în special la Bahmut (în estul Ucrainei), duc lipsă de muniţie şi a avertizat că o ofensivă ucraineană ar putea reprezenta "o tragedie" pentru Rusia, relatează AFP.

"Noi (Wagner) nu avem decât 10-15% din muniţiile de care avem nevoie", a subliniat şeful Wagner într-un interviu pentru corespondentul de război pro-Kremlin Semion Pegov.

Prigojin, care i-a acuzat pe marii gradaţi ai armatei pentru aceste penurii, a spus că se aşteaptă la o contraofensivă ucraineană spre jumătatea lui mai. "Această contraofensivă ar putea deveni o tragedie pentru ţara noastră", a avertizat el.

Grupul Wagner a fost în prima linie în luptele din jurul oraşului Bahmut.

Evgheni Prigojin este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă, pe care o acuză că nu a livrat suficiente muniţii oamenilor săi, şi l-a criticat public pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în mai multe rânduri.

Ucraina a anunţat în această săptămână că încheie pregătirile în vederea unei contraofensive.

Duminică, guvernatorul regiunii ruse Briansk, frontalieră cu Ucraina, a anunţat că un bombardament ucrainean care a vizat un sat rus s-a soldat cu patru morţi şi doi răniţi.

Sâmbătă, un atac cu dronă a provocat un incendiu într-un depozit de ţiţei din Sevastopol, port în care se află flota rusă de la Marea Neagră în Crimeea, potrivit autorităţilor din peninsula anexată de Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel