Cea mai modernă versiune a tancului Leopard 2A7, echipată cu sistemul activ de protecție TROPHY, a fost prezentată în Cehia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2 german. Foto: Bundeswehr
Tanc Leopard 2 german. Foto: Bundeswehr

Compania germană KMW (Krauss-Maffei Wegmann) a prezentat cea mai recentă versiune a tancului Leopard 2, echipă cu sistemul activ de protecţie Trophy. Este vorba de o versiune Leopard 2A7 prezentată în Republica Cehă, în timpul NATO Days 2022.

În timpul expoziţie militare NATO Days 2022 din Republica Cehă a fost prezentată cea mai modernă versiune a tancului Leopard 2A7.

Instalarea și integrarea sistemelor TROPHY a fost şi va fi realizată de către Kraus-Maffei Wegmann (KMW), compania germană care produce tancurile Leopard. Este de așteptat ca în viitorul apropiat Germania să achiziționeze mai multe sisteme Trophy pentru a echipă mare parte din tancurile Leopard 2 ale Armatei germane.

Dezvoltat de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Leopard 2 A7V este versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7, deja furnizat Forţelor Terestre Germane.

În momentul de față, producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann, lider european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, modernizează tancurile Leopard 2A7 aflate în serviciul Bundeswehr sau al altor Forțele Armate din Europa.

Ministerul Apărării din Germania a comandat deja mai multe tancuri Leopard 2 A7V, echipate cu sistemul activ de protecţie Trophy, de la producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.

După cum a precizat DefenseRomania în martie 2022, compania Euro Trophy GmbH a fost înființată în Germania. Misiunea acestei companii este de a comercializa, vinde și produce sistemul avansat de protecție activă Trophy (APS) pentru vehicule blindate (atât cele cu roți, cât și cele cu șenile) produse şi folosite de statele din U.E şi din NATO.

În spatele noii companii se află un joint venture format din compania germană Krauss-Maffei Wegmann (KMW), multinaționala General Dynamics European Land Systems (GDELS) și firma israeliană Rafael Advanced Defense Systems (Rafael).

Sistemul avansat de protecție activă Trophy – dezvoltat de compania israeliană Rafael – va fi produs în Germania datorită transferului de tehnologie şi va fi disponibil pentru statele membre din U.E şi NATO.

Compania israeliană Rafael oferă asigurări că Trophy este singurul sistemul avansat de protecție activă care şi-a dovedit eficientă în condiţii reale de luptă”. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel