Prezența trupelor SUA în România și securitatea regiunii, pe agenda discuțiilor dintre Aurescu cu Pompeo în SUA

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, la Washington, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

În cadrul întâlnirii au fost discutate realizările din cadrul parteneriatului strategic româno-american, dar şi noi priorităţi în cooperarea dintre cele două state.

Totodată, Aurescu a confirmat că SUA își vor spori prezența militară în țara noastră, lucru pe care șeful diplomației române îl salută.

"Întâlnire excelentă cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Am evaluat realizările semnificative din cadrul parteneriatului strategic româno-american pe baza obiectivelor convenite de preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump în 2019. De asemenea, am discutat noi priorităţi în baza cooperării noastre dinamice în domeniile politic, de securitate, energetic şi economic", a scris Aurescu pe Twitter.

Bogdan Aurescu a mai transmis după întrevederea cu Mike Pompeo că țara noastră salută planurile „SUA de a-și spori prezența militară în România”. Cei doi diplomați au discutat și despre consolidarea flancului Estic al NATO în regiunea Mării Negre.

 

Amintim că România și-a reiterat de mai multe ori disponibilitatea de a găzdui o prezență mai mare pe teritoriul ei a trupelor americane.

Totodată, în contextul în care preşedintele Donald Trump a anunţat că armata americană îşi va reduce efectivele din Germania de la 34.500 la 25.000 de militari, se așteaptă ca o parte din aceștia să ajungă în țara noastră.

Planurile SUA de a își spori prezența americană în România au fost confirmate și de Washington.

CITEȘTE ȘI: Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel