Presiunea pe ruși e tot mai mare în Lugansk. După bătălii grele Ucraina ar putea intra în Kremina în acest an și reface liniile din 2014

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Guvernatorul regiunii est-ucrainene Luhansk, Serhi Haidai, a declarat că Forţele Armate ale Ucrainei ar putea intra în oraşul Kreminna până la sfârşitul anului, iar în 2023, ar putea elibera complet regiunea de sub ocupaţia trupelor ruse.

Haidai a menţionat că având în vedere forţele pe care ruşii le-au concentrat în această direcţie, Forţele Armate ale Ucrainei se aşteaptă la bătălii grele.

Potrivit oficialului, partenerii internaţionali, voluntarii şi consiliul regional lucrează pentru a obţine victoria în regiunea Luhansk.

"Mi-ar plăcea foarte mult ca, la Anul Nou să intrăm în Kreminna, iar la sfârşitul iernii putem, în principiu, să ajungem la graniţele liniei de demarcaţie, unde există ocupaţie din 2014, iar în 2023, să eliberăm întreaga regiune Luhansk" - a declarat Serhi Haidai.

Potrivit Rador, acesta a remarcat că tacticile comandanţilor ucraineni sunt semnificativ diferite de cele ale ruşilor, care, de foarte multe ori, trimit în luptele din oraşe un număr mare de soldaţi, în pofida pierderilor. Forţele Armate ale Ucrainei, însă, acţionează mai inteligent, înconjurând oraşele şi forţând inamicul să se retragă.

 

Între timp forțele ruse de ocupație au bombardat întreaga linie a frontului din Donețk

 

Forţele ruse au bombardat joi întreaga linie de front din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, au declarat oficialii ucraineni, în cadrul a ceea ce pare a fi o ambiţie redusă a Kremlinului de a securiza cea mai mare parte a teritoriilor pe care le-a revendicat.

Cele mai aprige lupte au avut loc în apropierea oraşelor Bahmut şi Avdiivka, a declarat guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, care a precizat că artileria rusă a lovit oraşul Toreţk, la sud-vest de Bahmut, ucigând un civil şi deteriorând 12 clădiri.

El a spus că "întreaga linie de front este bombardată" şi că trupele ruse încearcă să avanseze în apropiere de Liman, care a fost recucerit de forţele ucrainene în noiembrie şi care reprezintă unul dintre numeroasele eşecuri suferite de Rusia de la invadarea vecinului său, în februarie.

În Bahmut şi în alte părţi ale regiunii Doneţk, care se învecinează cu provincia Lugansk, forţele ucrainene au ripostat cu baraje de lansatoare de rachete.

Comandamentul militar ucrainean a declarat că artileria rusă a atacat infrastructura civilă din oraşele Kupiansk şi Zolociv din regiunea nord-estică Harkov şi Oceakiv din regiunea Mikolaiv. Unităţile antiaeriene ucrainene au doborât joi seara mai multe dintre rachetele lansate în regiunea Harkov, a declarat guvernatorul Oleh Sinehubov pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel