Președinții Joe Biden și Moon Jae-in, plan pentru denuclearizarea Coreei de Nord

Eduard Pascu |
Data publicării:

SUA și Coreea de Sud au convenit joi să lucreze la o strategie comună privind Coreea de Nord pentru a aduce o pace durabilă în Peninsula Coreeană, potrivit presei locale.

Acordul a fost convenit în timpul primei conversații telefonice dintre președintele american Joe Biden și omologul său sud-coreean Moon Jae-in, a transmis agenția de știri Yonhap citată de Anadolu.

În timpul conversației de o jumătate de oră, cei doi lideri au fost de acord să lucreze împreună pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a transmis într-un comunicat Kang Min-Seok  purtătorul de cuvânt al premierului sud coreean.

"Eu și președintele Biden ne-am angajat să îmbunătățim în continuare alianța ROK-SUA, o alianță ancorată în valori comune. Vom rămâne întotdeauna împreună pentru pace în Peninsula Coreeană și vom aborda provocările globale. Mergem împreună!" transmis într-o postare pe Facebook președintele sud-coreean, Moon Jae-in.

Relațiile SUA și Coreea de Sud s-au răcit ușor anul trecut după ce Washingtonul a refuzat să acorde mai mulți bani către Seul pentru costul forțelor militare americane desfășurate în Coreea de Sud.

Moon și Biden au reafirmat că alianța Seul-Washington, care este în vigoare de șapte decenii, este cheia păcii și prosperității regionale, a spus Kang, adăugând că ambii lideri au fost de acord să dezvolte o alianță ”completă și strategică” pentru a contribui la promovarea democrației și a drepturilor omului în regiunea indo-Pacifică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel