Președinții Joe Biden și Moon Jae-in, plan pentru denuclearizarea Coreei de Nord

Eduard Pascu / 04 feb 2021 / 15:54

SUA și Coreea de Sud au convenit joi să lucreze la o strategie comună privind Coreea de Nord pentru a aduce o pace durabilă în Peninsula Coreeană, potrivit presei locale.

Acordul a fost convenit în timpul primei conversații telefonice dintre președintele american Joe Biden și omologul său sud-coreean Moon Jae-in, a transmis agenția de știri Yonhap citată de Anadolu.

În timpul conversației de o jumătate de oră, cei doi lideri au fost de acord să lucreze împreună pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a transmis într-un comunicat Kang Min-Seok  purtătorul de cuvânt al premierului sud coreean.

"Eu și președintele Biden ne-am angajat să îmbunătățim în continuare alianța ROK-SUA, o alianță ancorată în valori comune. Vom rămâne întotdeauna împreună pentru pace în Peninsula Coreeană și vom aborda provocările globale. Mergem împreună!" transmis într-o postare pe Facebook președintele sud-coreean, Moon Jae-in.

Relațiile SUA și Coreea de Sud s-au răcit ușor anul trecut după ce Washingtonul a refuzat să acorde mai mulți bani către Seul pentru costul forțelor militare americane desfășurate în Coreea de Sud.

Moon și Biden au reafirmat că alianța Seul-Washington, care este în vigoare de șapte decenii, este cheia păcii și prosperității regionale, a spus Kang, adăugând că ambii lideri au fost de acord să dezvolte o alianță ”completă și strategică” pentru a contribui la promovarea democrației și a drepturilor omului în regiunea indo-Pacifică.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy