Președintele Ungariei i-a transmis lui Zelenski că e convinsă că Ucraina nu poate învinge militar Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Ungaria se pronunţă în favoarea încetării imediate a focului în Ucraina pentru că este convinsă că acest conflict nu poate fi rezolvat pe cale militară. 

Această declaraţie a fost făcută de preşedintele Ungariei, Katalin Novák, într-un interviu acordat publicaţiei online "Index" povestind despre întâlnirea sa cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, care a avut loc pe 23 august la Kiev, potrivit Rador care citează agenția rusă Tass.

Comentând remarca jurnalistului conform căreia Ucraina speră să recupereze teritoriile pierdute prin acţiuni militare şi de aceea Zelenski "este mai puţin înclinat spre pace decât ungurii", Novák a declarat: "Preşedintele ucrainean reprezintă interesele ucrainene, iar cel ungar - pe cele ungare. Aşa şi trebuie să fie".

Totodată, preşedintele Ungariei a confirmat că "nu vede o soluţie militară care să ducă la o pace durabilă (în Ucraina) pe termen lung". "De aceea, este necesară aşezarea la masa negocierilor. Mi-am exprimat această opinie puternică preşedintelui (Zelenski) atât în mod public, cât şi în privat" - a spus Katalin Novák.

Ea a adăugat că Ungaria se va alătura eforturilor internaţionale pentru a găsi modalităţi de rezolvare a conflictului ucrainean.

Potrivit publicaţiei Index, convorbirile dintre Novák şi Zelenski au avut loc în buncărul subteran al preşedintelui Ucrainei "la etajul minus doi". În timpul vizitei sale la Kiev, preşedintele Ungariei, împreună cu lideri ai altor ţări, au participat la forumul "Platforma Crimeea". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel