Preşedintele Ucrainei consideră Nord Stream 2, "calul troian" al Kremlinului

S.I. Catalin |
Data publicării:
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a calificat noul proiect de gazoduct al Rusiei- Nord Stream 2 - drept "calul troian" al Kremlinului împotriva securităţii energetice şi geopolitice a UE, îndemnând partenerii europeni să nu cedeze şiretlicurilor Moscovei, informează vineri postul de televiziune ucrainean 112 în pagina sa electronică.

Preşedintele Ucrainei invită partenerii europeni să-şi apere propria securitate energetică şi să nu se lase păcăliţi în problema participării la construirea conductei Nord Stream 2, afirmă Poroşenko într-o postare pe pagina sa de Facebook.

,,Le recomand partenerilor noştri europeni să scape cât mai curând posibil de farmecele înşelătoare şi pernicioase ale Kremlinului şi să-şi apere ferm propria securitate energetica", mai menţionează Poroşenko.

,,Semnalul clar şi lipsit de ambiguitate" cu privire la adevăratele motive pentru construirea Nord Stream 2 şi potenţialele sale consecinţe catastrofale pentru Uniunea Europeană este refuzul Gazpromului de a implementa acest proiect în cadrul celui de-al Treilea pachet energetic al UE şi nerespectarea deliberată a deciziilor Curţii de Arbitraj de la Stockholm în litigiile privind gazele cu Ucraina, susţine preşedintele ucrainean, potrivit agerpres.

Anterior, premierul polonez Mateusz Morawiecki avertizase UE cu privire la consecinţele dezastruoase ale acestui proiect de gazoduct, destinat să conecteze Germania direct la resursele de gaze din Rusia, ocolind Ucraina, Polonia şi ţările baltice. Într-un apel către Parlamentul European, el a subliniat că acesta este un proiect politic, care nu va face decât să adâncească dependenţa UE faţă de Rusia.

În acelaşi timp, SUA au avertizat că ar putea institui sancţiuni împotriva companiilor occidentale care participă la proiectul de gazoduct Nord Stream 2.

Cu toate acestea, recent au fost începute lucrările la conducta Nord Stream 2 în localitatea germană Lubmin din golful Greifswald.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel