Preşedintele Trump nu doreşte un nou summit cu Kim Jong Un fără şanse de progres real

Eduard Pascu |
Data publicării:
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

Preşedintele american Donald Trump nu doreşte încă o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un decât dacă este probabil un progres real, a declarat miercuri secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, citat de Reuters. Şeful diplomaţiei americane a menţionat contextul apropierii alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Într-un interviu difuzat în direct pe internet acordat site-ului de ştiri The Hill, Pompeo a apreciat că nord-coreenii ''au ales în acest moment să nu urmeze o cale care poate duce la o posibilă soluţie''.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a afirmat săptămâna trecută că este improbabil anul acesta un nou summit americano-nord-coreean, dar ''se pot întâmpla surprize'', transmite Agerpres.

Trump şi Kim s-au întâlnit prima dată în iunie 2018, în Singapore, apoi din nou în februarie 2019, în Vietnam, şi în iunie acelaşi an la Panmunjom, în zona demilitarizată de la frontiera inter-coreeană. În ciuda declaraţiilor optimiste ale preşedintelui american după primul summit, cel de-al doilea s-a întrerupt înaintea încheierii programului anunţat, iar liderul de la Phenian nu a s-a angajat oficial să întrerupă programele de înarmare nucleară şi cu rachete ale Coreei de Nord. 

Citește și: Kim Jong Un a executat mai mulţi oficiali, în urma eşecului summitului cu Donald Trump

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel