Preşedintele Vladimir Putin, i-a felicitat pe creştinii ortodocşi cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe creştinii ortodocşi şi pe toţi cetăţenii ruşi care sărbătoresc Paştele şi Luminata Înviere a lui Iisus Hristos, a anunţat, duminică, Serviciul de presă al Kremlinului. În mesajul de felicitare se afirmă că Sărbătoarea Învierii, care întruchipează triumful vieţii asupra morţii, al bunătăţii şi dreptăţii, fiind de o mare importanţă spirituală, aceasta trezeşte credinţa, speranţa şi dorinţa oamenilor de a-i ajuta pe semenii lor. 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pare că a uitat complet de mica ”criză din Ucraina” și a transmis duminică, 16 aprilie 2023, un mesaj cu prilejul sărbătorilor pascale celebrate de creştinii din Rusia. Putin i-a felicitat atât pe creştinii ortodocşi, cât şi pe toţi cetăţenii ruşi care sărbătoresc Paştele. 'În această zi de sărbătoare a primăverii, ţin să remarc cu un sentiment de profundă satisfacţie activitatea constructivă, creatoare, cu adevărat ascetică a Bisericii Ortodoxe Ruse şi a altor confesiuni creştine, menită să păstreze cea mai bogată moştenire istorică şi culturală a noastră, să rezolve probleme sociale cheie, să consolideze instituţia familiei, educaţia tinerilor şi să creeze armonie în relaţiile confesiunilor interreligioase şi interetnice, arată Rador.

Biserica a fost mereu alături de popor, a împărtăşit cu el bucuriile şi greutăţile, iar astăzi, în faţa unor provocări serioase, ea se implică activ în acţiunile caritabile şi de binefacere, ajutând oamenii să găsească un sprijin spiritual puternic', se menţionează în mesajul preşedintelui, publicat pe site-ul Kremlinului. 'Minunata şi mult iubita sărbătoare de toţi, sărbătoarea Învierii le dă în dar credincioşilor speranţă, îi inspiră să aibă gânduri şi fapte bune şi serveşte la confirmarea în societate a unor idealuri şi valori morale foarte ridicate', a scris Putin. Preşedintele Federaţiei Ruse l-a felicitat cu ocazia sărbătorilor pascale pe Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii.

'În zilele sărbătorilor pascale, credincioşii trăiesc sentimente sincere de fericire şi de înălţare, bucuria de a se alătura tradiţiilor autohtone, transmise din generaţie în generaţie. Aş dori să-mi exprim profunda recunoştinţă pentru activitatea dvs. ascetică, neobosită menită să păstreze durabile valorile istorice, spirituale, morale, valorile familiei, educaţia şi cultivarea tineretului', se menţionează în mesaj. 'De-a lungul multor ani, mesajul dvs. pastoral înţelept serveşte la consolidarea societăţii, îndemnând la milă, bunătate şi dreptate, ajutând oamenii să găsească un sprijin spiritual puternic. Astăzi, când ne confruntăm cu provocări serioase, acest fapt este deosebit de important'', a mai spus Putin, în mesaj. Putin, împreună cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au participat la slujba din noaptea Învierii, la Catedrala "Mântuitorul Hristos" din Moscova. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel