Președintele României a convocat ședința CSAT. Discuții privind dezvoltarea aviației militare române

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru marţi, la ora 10:00, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Potrivit comunicatului președinției, discuţiile vor viza situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, se va analiza şi concepţia dezvoltării aviaţiei militare române, dar vor fi discutate şi alte teme din domeniul securităţii naţionale.

Ședința CSAT are loc în contextul în care Republica Moldova se confruntă, în ultimele luni, cu o serie de provocări fără precedent.

Acum câteva zile, liderul separatist pro-rus transnistrian Vadim Krasnoselski agita din nou spiritele când declara că un conflict direct între separatiști și Armata Națională a Republicii Moldova s-ar putea transforma într-un conflict mondial, prin atragerea în război a României și a Rusiei.

Liderul separatist, autointitulat premier al Transnistriei, nu s-a ferit să precizeze că România, stat membru NATO, ar oferi sprijin Republicii Moldova, în timp ce Federația Rusă s-a implica de partea Transnistriei.

„România va interveni (n.r. de partea Republicii Moldova în cazul unui conflict între Chișinău și Tiraspol) și, în consecință, va interveni și Federația Rusă. Prin ce mijloace, prin ce mod de utilizare a armelor și așa mai departe, rămân toate acestea niște întrebări deschise. Cred că dacă se ajunge la un conflict global nu vor mai exista limite”, a declarat liderul separatist al așa-zisei Transnistrii, citat de publicația rusă Gazeta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel